Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η ΕΛ.ΑΣ. ήξερε για την «κάθοδο» οπαδών της Ντινάμο – Τα έγγραφα (ΦΩΤΟ)

Αναλυτές της Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας γνώριζαν και είχαν ενημερώσει εγγράφως εδώ και δύο μέρες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας

Μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλεί η αποκάλυψη λίγες ώρες μετά την δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή, ότι οι αρχές γνώριζαν για την έλευση των αιμοσταγών χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην χώρα μας.

Οι αναλυτές της Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας γνώριζαν εδώ και δυο ημέρες ότι τουλάχιστον 100 Κροάτες χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, θα φθάσουν στην Αθήνα σε συνεννόηση με οπαδούς του Παναθηναϊκού και ενημέρωσαν όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και μάλιστα εγγράφως όμως τελικά δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την τραγωδία έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Τα απόρρητα Πληροφοριακά Δελτία που αποκαλύπτει το newsit.gr, δείχνουν το ζοφερό σκηνικό που θα ακολουθούσε και ουδείς εκ του αποτελέσματος κατάφερε να διαχειριστεί την ίδια ώρα μάλιστα που όπως αποδεικνύεται Έλληνες και Κροάτες αστυνομικοί βρίσκονταν για ημέρες σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας για την κάθοδο των μαχαιροβγαλτών από το Ζάγκρεμπ.

Παράλληλα με δεύτερο ενημερωτικό σημείωμα οι αναλυτές της Καταπολέμησης Αθλητικής Βίας που φέρει χθεσινή ημερομηνία, ανέφεραν ότι στη Νέα Φιλαδέλφεια θα υπάρχει το βράδυ της Δευτέρας πλήθος φιλάθλων που έδειχνε ότι ο κίνδυνος ήταν μεγαλύτερος.

Στο πρώτο απόρρητο Ενημερωτικό Σημείωμα, οι έμπειροι αξιωματικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Αθλητικής Βίας που φέρει με ημερομηνία 6/8/ 2023, τίτλο: Αξιολόγηση: Α3 και θέμα: Αγώνας ποδοσφαιρου μεταξυ  ΑΕΚ – GΝΚ Dinamo Zagreb επισημαίνουν τα εξής αναφορικά με τις πληροφορίες που ελαβαν απο τις ξένες αρχές: «Την Τρίτη 8/8/ 2023 και ώρα 21:45, είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί ο αγώνας ποδοσφαίρου για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League μεταξύ ομάδων ΑΕΚ – GΝΚ Dinamo Zagreb στο γήπεδο OPAP ARENA. Σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Πληροφοριών της Κροατίας, αναμένεται να ταξιδέψουν προς την χώρα μας περί τους 150 οπαδούς της  GΝΚ Dinamo Zagreb. Σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία μας από πηγή συνήθους αξιοπιστίας και οι οποίες διαρκώς ελέγχονται, στην χώρα μας θα αφιχθή ικανός αριθμός περίπου – 100 οργανωμένων οπαδών της GΝΚ Dinamo Zagreb – BAD BLUE BOYS- κάποιοι εκ των οποίων θα φιλοξενηθούν από οπαδούς της ομάδας του Παναθηναϊκού με τους οποίους είναι αδελφοποιημένοι και διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις και επικοινωνία και κάποιοι θα διαμένουν σε διάφορα καταλύματα Airbnb κυρίως πλησίον της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Επιπλέον ενδέχεται μικρός αριθμός αυτών να φιλοξενηθούν στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΝ.ΚΙ  επί της Λ. Αλεξάνδρας αριθμός 115 τα οποία αναμένεται να ανοίξουν απογευματινές ώρες 7/8/2023 και να συγκεντρωθεί ικανός αριθμός ατόμων. Ενέργειες: υπηρεσία μας παρακολουθεί το θέμα και για οποιοδήποτε νεότερο θα επανέλθουμε συμπληρωματικά».

eggrafo_dinamo_1.jpg

Την επόμενη μέρα και ειδικότερα στις 7 Αυγούστου 2023, σε δεύτερο Δελτίο Πληροφοριών με θέμα «Αξιολόγηση:  Α3.  Αγώνας ποδοσφαιρου μεταξυ  ΑΕΚ – GΝΚ Dinamo Zagreb  και επισυναπτόμενα εγγραφα απο το συστημα POL. με αριθμούς το υπ’ 2592 / 23 / 155 1500 από 7/8/ 2023 και 2592 / 23 / 155 7584 από 7/8/ 2023, που εχει στη διάθεση του το NewsIT, αναφέρονται τα εξής: «Σε συνέχεια ανωτέρω σχετικών και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία μας από ανοιχτές πηγές, οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας της ΑΕΚ , απευθύνουν κάλεσμα στους οπαδούς της ομάδας να συγκεντρωθούν στον εξωτερικό χώρο — πέταλο – του γηπέδου OPAP ARENA σήμερα και από τις 19:00 ώρα με πρόφαση την διανομή εισιτηρίων διαρκείας».

eggrafo_dinamo_2.jpg

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις ενέργειες, το έγγραφο αναφέρει τα εξής: «Η υπηρεσία μας παρακολουθεί το θέμα και για οποιαδήποτε νεότερο θα επανέλθουμε συμπληρωματικά».

Πηγή: newsit.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ