Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Άρης Καμπανός: Ήλπιζα ότι ο κύκλος της παράλογης βίας θα έκλεινε στον Άλκη (VIDEO)

Την επιθυμία να επικοινωνήσει με την οικογένεια του Μιχάλη εξέφρασε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού

«Με λόγια παρηγοριάς θα προσπαθήσουμε να απαλύνουμε τον πόνο τους» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Άρης Καμπανός, πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη, μιλώντας, δύο μέρες μετά τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια από χούλιγκανς.

«Δυστυχώς ο κύκλος της βίας δεν έχει κλείσει. Νόμιζα ότι θα έκλεινε με τον Άλκη αλλά δυστυχώς θρηνούμε ακόμα ένα θύμα, τον Μιχάλη και δεν ξέρω πώς αυτός ο κύκλος της βίας θα κλείσει» δήλωσε εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο νεαρός φίλαθλος της ΑΕΚ θα είναι το τελευταίο θύμα οπαδικής βίας.

Λέγοντας ότι τα λόγια είναι φτωχά σε αυτές τις περιπτώσεις ο Άρης Καμπανός που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με την αξιοπρέπεια που διαχειρίστηκε την τραγική απώλεια του γιου τους πριν από ενάμισι χρόνο εξέφρασε την επιθυμία να επικοινωνήσει με την οικογένεια του Μιχάλη.

«Τα λίγα λόγια παρηγοριάς που θα δώσουμε προς την οικογένεια θέλουμε να αποτελούν βάλσαμο στις ψυχές αυτών των ανθρώπων επειδή περάσαμε και εμείς αυτές τις στιγμές. Καταλαβαίνουμε τον πόνο που βιώνουν» ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις».

 

Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει

Όπως είπε ο ίδιος στην ΕΡΤ το νέο αυτό τραγικό περιστατικό όπου Έλληνες και Κροάτες χούλιγκανς επιτέθηκαν με δολοφονική διάθεση αναίτια σε φιλάθλους μιας άλλης ομάδας δείχνει ότι δεν έχουν αλλάξει πολλά από τότε που η οικογένειά του θρήνησε τον γιό τους στη Θεσσαλονίκη. «Πρέπει να κινηθούμε σε δύο επίπεδα, το ένα είναι της πρόληψης» σημείωσε κάνοντας λόγο για την ηθική διαπαιδαγώνηση των νέων.

Θέλοντας να περάσει ένα θετικό μήνυμα μέσα στο σκοτάδι της οπαδικής βίας δήλωσε ότι «ο αθλητισμός ενώνει και δεν έχει να χωρίσει κάτι». Όσον αφορά την αποτροπή ανάλογων περιστατικών επισήμανε ότι οι αυστηρές ποινές είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας.

 

Υπήρξε έγκλημα και υπάρχει και τιμωρία

«Οι δικαστικές αποφάσεις να είναι δίκαιες και αυστηρές για να αποτρέψουν καινούργια φαινόμενα», πρόσθεσε. Αναφορικά με το εάν υπάρχουν μαγικές λύσεις που φέρνουν αποτέλεσμα στο να μην αντιμετωπίσουμε ποτέ ξανά ανάλογα περιστατικά οπαδικής βίας είπε χαρακτηριστικά ότι η λύση είναι η τιμωρία. «Οι χούλιγκανς πρέπει να καταλάβουν ότι θα τιμωρηθούν αν κάνουν τέτοιες πράξεις», σημείωσε.

Μιλώντας για την καταδίκη των δραστών που ευθύνονται για τη δολοφονία του Άλκη δήλωσε ικανοποιημένος τονίζοντας ότι «υπήρξε έγκλημα, υπάρχει και τιμωρία». Ο ίδιος τόνισε ότι η παραδειγματική τιμωρία τους αποτελεί ένα μέρος της δικαίωσης. Όσον αφορά τα κίνητρα των χούλιγκαν τα χαρακτήρισε, γι’ ακόμα μια φορά εντελώς ανόητα. «Δεν ξέρω τι άλλο παραπάνω να κάνουμε για να αποτρέψουμε τέτοιων ειδών ενέργειες» αναρωτήθηκε ο κ. Καμπανός μιλώντας από το σπίτι του στη Βέροια προσπαθώντας να συνδράμει από την πλευρά του στο να μπει τέλος στην οπαδική βία.

Δείτε τις δηλώσεις του:

 

«Συγκλονιστήκαμε όταν ακούσαμε την είδηση»

Οι γονείς του Άλκη Καμπανού έχοντας ακόμα νωπές τις μνήμες του θανάτου του αδικοχαμένου γιου τους, Άλκη, άκουσαν χθες το πρωί ότι ακόμα ένα νέος άνδρας έχασε την ζωή του όντας θύμα της οπαδικής βίας.

Σε άλλες δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Καμπανός είπε ότι «κι εγώ και η σύζυγος μου συγκλονιστήκαμε όταν ακούσαμε την είδηση για την δολοφονία του Μιχάλη. Δυστυχώς βλέπουμε ότι συνεχίζεται ο κύκλος βίας και χάνονται ζωές για ανόητους λόγους. Ήλπιζα ότι ο Άλκης θα είναι το τελευταίο θύμα αυτής της παράλογης βίας, αλλά δυστυχώς βλέπουμε ότι συνεχίζεται.

»Κι έχουμε τώρα και εισαγωγή βίας από το εξωτερικό. Η φωνή μου φαίνεται δεν ήταν τόσο δυνατή ή φωνή της λογικής. Χύνεται αίμα στο βωμό της βλακείας και της ηλιθιότητας. Είναι ανόητος λόγος το ότι κάποιος υποστηρίζει μία άλλη ομάδα και για αυτό να χάνονται ζωές. Φαίνεται ότι πρέπει να χυθεί κι άλλο αίμα για να ”ξεπλυθεί” η ανοησία ορισμένων ανθρώπων».

Μιλώντας ο κ. Καμπανός στην πρωινή εκπομπή του MEGA ανέφερε ότι κι αυτός και η σύζυγός του θα επικοινωνήσουν με τους γονείς του Μιχάλη και να τους δώσουν κουράγιο για τον Γολγοθά που έχουν μπροστά τους.

 

«Είναι πολύ δύσκολο να κάθεσαι απέναντι από τους δολοφόνους του παιδιού σου»

Τα συναισθήματα που είχαν οι γονείς του Άλκη κατά την διάρκεια της δίκης ήταν εξίσου επίπονα, καθώς μέσα στην δικαστική αίθουσα έπρεπε να βιώσουν ξανά τα σοκαριστικά γεγονότα της απώλειας του παιδιού τους.

«Γίνεται αναπαράσταση μία και δύο φορές του γεγονότος. Είναι πολύ δύσκολο να κάθεσαι απέναντι από τους δολοφόνους του παιδιού σου. Πρέπει να έχεις μεγάλη εσωτερική πειθαρχία για να μπορέσεις να αντέξεις και να μην εκδηλώσεις τα συναισθήματα της οργής που ορισμένες στιγμές βγαίνουν από μέσα σου», περιέγραψε ο κ. Καμπανός.

Καταλήγοντας ο Άρης Καμπανός τόνισε ότι είναι αναγκαίο όλοι οι φορείς να ενσκήψουν πάνω στο ζήτημα της οπαδικής βίας και οι ενέργειές τους για να αντιμετωπιστεί οριστικά το εν λόγω θέμα θα πρέπει να προσανατολιστούν προς δύο κατευθύνσεις, της πρόληψης και της αποτροπής.

Δείτε τις δηλώσεις του:

Πηγές: ertnews.gr, megatv.com

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Επίσημο «ναι» στη σύνδεση με Σποράδες – Ο στόχος για την έναρξη
Τώρα «πρέπει να τρέξουν το ταχύτερο δυνατό οι διαδικασίες» αναφέρει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης
Θεσσαλονίκη: Επίσημο «ναι» στη σύνδεση με Σποράδες – Ο στόχος για την έναρξη