Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εύβοια: Καναντέρ πετούσε με έναν κινητήρα - Ξύπνησαν τραγικές μνήμες από την Κάρυστο

Οι κάτοικοι έντρομοι παρατηρούσαν την πτήση, που έφερε στο νου τους τις εικόνες με τους δύο ηρωικούς πιλότους του Canadair να χάνουν τη ζωή τους

Τραγικές μνήμες από τη συντριβή του Ιουλίου με τους δύο νεκρούς πιλότους «ξύπνησαν» στην Εύβοια. Ένα Canadair πετούσε με έναν κινητήρα πάνω από την Κάρυστο.

Με τις μνήμες από την τραγωδία με την πτώση του Canadair στην Εύβοια να είναι ακόμη νωπές, πανικός επικράτησε στην Κάρυστο όταν ίδιου τύπου αεροσκάφος επιχειρούσε στο πύρινο μέτωπο, πετώντας πάνω από την περιοχή με έναν μόνο κινητήρα.

Οι κάτοικοι έντρομοι παρατηρούσαν την πτήση, που έφερε στο νου τους τις εικόνες με τους δύο ηρωικούς πιλότους του Canadair να χάνουν τη ζωή τους, προσπαθώντας να σβήσουν φωτιά στην ίδια περιοχή τον Ιούλιο, όταν και το φτερό της ατράκτου χτύπησε σε δέντρο με αποτέλεσμα την απώλεια στήριξης και τη σφοδρή συντριβή στο έδαφος.

Ευτυχώς, σημειώνει το evima.gr, η αγωνία έλαβε τέλος σχετικά γρήγορα όταν και έγινε αντιληπτό πως ο χειριστής ενεργοποίησε μετά και τον δεύτερο κινητήρα του αεροσκάφους.

Το Canadair που έπεσε στις 25 Ιουλίου ήταν τύπου CL 215 της δεκαετίας του ’70, από τους παλαιότερους τύπους του στόλου και είχε απογειωθεί από τη διμοιρία της Ελευσίνας.

Από την πρόσκρουση σκοτώθηκαν ακαριαία οι Χρήστος Μουλάς και Περικλής Στεφανίδης, οι οποίοι υπηρετούσαν στην 355η Μοίρα Τακτικών Μεταφορών της 112ης Πτέρυγας Μάχης και σηκώθηκαν από το αεροδρόμιο της Αγχιάλου με το CL-215 Canadair τους λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι με στόχο να συμμετάσχουν στην επιχείρηση πυρόσβεσης.

*Φωτογραφία αρχείου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία
Εξαιτίας της επίσημης άρνησης του Κιέβου να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ
Κρεμλίνο: Δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία
Βίντεο ντοκουμέντο από τον εντοπισμό ναρκωτικών μέσα σε σχολείο της Πάτρας
Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά στα σχολεία της Πάτρας- Κρυμμένα στα ρολόγια της ΔΕΗ οι ουσίες
Βίντεο ντοκουμέντο από τον εντοπισμό ναρκωτικών μέσα σε σχολείο της Πάτρας