Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αυγενάκης: Με ταχύτατους ρυθμούς οι αποζημιώσεις για πυρόπληκτους στη Ρόδο

Τι είπε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε πυρόπληκτες περιοχές στη Ρόδο

Στην συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο χωριό Απόλλωνα της Ρόδου, παρίσταται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος από το απόγευμα επισκέπτεται τις περιοχές του νησιού που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη και τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, Φιλήμονα Ζαννετίδη, επισκέφτηκε τις περιοχές Ασκληπιό, Κιοτάρι, Λάερμα και Απόλλωνα της Ρόδου. Όπως δήλωσε ο κ. Αυγενάκης από το χωριό Απόλλωνα, η Ρόδος δοκιμάστηκε αλλά δεν το έβαλε κάτω - και σε συνεργασία με τον δήμο και την Περιφέρεια, καθώς επίσης και με τα τοπικά στελέχη και τις υπηρεσίες, δουλεύουμε ενωμένοι, ώστε πολύ γρήγορα να βρει ξανά το βηματισμό της.  
 
Ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε επίσης, πως από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός έδειξε το ενδιαφέρον του για τις δύσκολες μέρες που περνάει το νησί της Ρόδου. «Έτσι λοιπόν, μαζί μου βρίσκεται ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος ήδη έχει τα στοιχεία του απολογισμού των ζημιών, και με ταχύτατους ρυθμούς που δεν έχουν προηγούμενο, ξεκινάμε τη διαδικασία των αποζημιώσεων», είπε ο υπουργός. Από την πλευρά τους, οι κ.κ. Καμπουράκης και Ζαννετίδης, όπως και ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ, Βασίλης Υψηλάντης, ευχαρίστησαν την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Αυγενάκη για την άμεση ανταπόκριση.

Την Παρασκευή, ο κ. Αυγενάκης στις 11:00, θα συναντηθεί στο γραφείο του με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και στις 12:00 θα έχει συνάντηση στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ