Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Έκλεισε η Εγνατία Οδός – Πιθανή εκκένωση (VIDEO)

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση

 

Διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξεκίνησε νωρίς το πρωί στη Μελία Αλεξανδρούπολης, με τις συνθήκες να είναι ιδιαίτερα δύσκολες για τους πυροσβέστες που επιχειρούν γα την κατάσβεση. 

Σε αυτό το πλαίσιο, εστάλη μετά τις 12 το μεσημέρι  μήνυμα από το 112 στους κατοίκους στους οικισμούς Μελία, Νίψα, Πεύκα και Λουτρό, προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα για πιθανή εκκένωση.

112_alexandroupoli

Εν τω μεταξύ, προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στην Εγνατία Οδό Κήπων - Αλεξανδρούπολης, λόγω της πυρκαγιάς στην δασική έκταση στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης, κοντά στην Πυλαία Φερών Έβρου.

Η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας αφορά το τμήμα από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών - Αλεξανδρούπολης, ενώ οι οδηγοί και οι πολίτες παρακαλούνται -για την ασφάλειά τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Εν τω μεταξύ ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Αυτή τη στιγμή στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 71 πυροσβέστες με 17 οχήματα, έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Δείτε βίντεο από το σημείο. 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ