Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πανικός για τις ταυτότητες χωρίς… τσιπάκι – Η κομβική ημερομηνία που «τελειώνουν»

Ουρές από αξημέρωτα για ταυτότητες χωρίς… τσιπάκι – Συλλαλητήρια υποστηρίζουν πως θα διοργανώσουν οι πολέμιοι των ταυτοτήτων

Συνέχεια στο ζήτημα που έχει προκαλέσει σάλο δίνει το τοπικό σάιτ της Κοζάνης, kozanimedia, καθώς δημοσιεύει νέα φωτογραφία από ουρές κόσμου στις… 2.30 τα ξημερώματα έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης.

Όπως φαίνεται σχετικά, περίπου 15 άτομα, ανάμεσά τους και ένας ιερέας, έχουν στηθεί και περιμένουν έξω από την είσοδο, ώστε να… “πιάσουν” σειρά το πρωί του Σαββάτου για να εκδώσουν νέες ταυτότητες! Να σημειωθεί, πάντως, ότι από την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης φαίνεται να φρόντισαν να δώσουν κάποια καρεκλάκια στους ανθρώπους, ώστε να μην παραμένουν όρθιοι.

Η πλειοψηφία όσων σπεύδουν τις τελευταίες ημέρες σε πολλά Αστυνομικά Τμήματα της χώρας το πράττει επειδή θεωρεί πως με τις νέου τύπου ταυτότητες που αναμένεται να εκδίδονται μετά τις 10 Σεπτεμβρίου θα υπάρχει…τσιπάκι, μέσω του οποίου θα ελέγχουν τις κινήσεις μας μυστικές οργανώσεις, η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ και η… αποκαλούμενη (εδώ και 20 και πλέον χρόνια…) “Νέα Τάξη Πραγμάτων”.

Οι πολέμιοι των νέων ταυτοτήτων διοργανώνουν συλλαλητήρια στις 7 το απόγευμα την Κυριακή 3/9 στη Θεσσαλονίκη και την επόμενη Κυριακή 10/9 στην Αθήνα για να πουν «ένα μεγάλο “όχι” στις ηλεκτρονικές ταυτότητες και στα τσιπάκια τους. Γιατί ο άνθρωπος πλάστηκε από τον Θεό για να ζει και να δημιουργεί ελεύθερος». Το ζήτημα της ελευθερίας, την έννοια της οποίας ο καθένας προσαρμόζει στην ικανοποίηση των δικών του θέλω, προβάλλεται συχνά ως λόγος αντίστασης: «Λέμε “όχι” στις ψηφιακές ηλεκτρονικές ταυτότητες. Δεν θα επιτρέψουμε ένα λογισμικό να αποφασίζει για το τι θα κάνουμε εμείς».

Υπάρχουν και εκείνοι που διαβλέπουν προσπάθειες του κομματικού μηχανισμού του κυβερνώντος κόμματος να καταγράψει τους εχθρούς. Εκτιμούν –σύμφωνα πάντα με τις αναρτήσεις τους– ότι οι νέες ταυτότητες, οι οποίες θα έχουν αποθηκευμένα στοιχεία όπως το πατρώνυμο και το μητρώνυμο και τον αριθμό δημοτολογίου, θα λειτουργήσουν ως εν δυνάμει ταυτότητες καταγραφής κοινωνικών φρονημάτων, οπότε και αρνούνται να φακελωθούν. Πολλοί για να προλάβουν τις παλαιές ταυτότητες αναφέρουν ότι έχασαν την ταυτότητά τους ή άλλοι παραδέχονται ότι θέλουν να εκδώσουν παλιά ταυτότητα για να μην αναγκαστούν να βγάλουν καινούργια.

Με πληροφορίες από kozanimedia, Καθημερινή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κόντρα Γεωργιάδη - Πολάκη: «Είσαι ο πρώτος που χειρούργησε σε δημόσιο νοσοκομείο»
«Τολμάς να συγκρίνεις αυτό το πράγμα με την ντροπιαστική τροπολογία που φέρνεις;» ανέφερε ο Πολάκης
Κόντρα Γεωργιάδη - Πολάκη: «Είσαι ο πρώτος που χειρούργησε σε δημόσιο νοσοκομείο»