Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ακραίο σενάριο – βόμβα της ΕΛΑΣ: Ψάχνουν πρόσωπο κλειδί δίπλα στον Μιχάλη

Νέα videos ρίχνουν φως στα 4 άτομα δίπλα στον Μιχάλη - Λίστα υπόπτων στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ

Σε βίντεο ντοκουμέντο ο Μιχάλης διακρίνεται να «έχει γίνει ένα» με τους υπολοίπους 4 γύρω του - Γίνεται προσπάθεια καθαρισμού των βίντεο που μπορεί να δείχνουν τη δολοφονική επίθεση στον Μιχάλη

Το βάρος των ερευνών πέφτει στα άτομα που βρίσκονταν  κοντά στον Μιχάλη Κατσουρή, τα κρίσιμα δευτερόλεπτα. Βάσει του βιντεοληπτικού υλικού μικραίνει η λίστα των υπόπτων της ΕΛΑΣ.

Οι αστυνομικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων βλέπουν και ξαναβλέπουν το βίντεο της επίθεσης προσπαθώντας να εντοπίσουν όλα τα πρόσωπα γύρω από τον Μιχάλη, τα κρίσιμα δευτερόλεπτα που δέχεται χτυπήματα από χούλιγκαν και έχει καταγραφεί από τις κάμερες του γηπέδου.

Έχουν έως τώρα εντοπιστεί τουλάχιστον τέσσερα άτομα που κινούνται μαζί με τον Μιχάλη, και φαίνεται ότι έχουν ταυτοποιηθεί από τους αστυνομικούς προκειμένου να εντοπιστούν και να δώσουν τις μαρτυρίες τους. Αναζητούνται ως πολύτιμοι μάρτυρες για να πουν τι συνέβη στα «τυφλά» σημεία των συμπλοκών.

Γίνεται προσπάθεια καθαρισμού των βίντεο που μπορεί να δείχνουν τη δολοφονική επίθεση στον Μιχάλη, αλλά σημαντικές κρίνονται και οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα στελέχη της αστυνομίας χρησιμοποιούν ειδικό λογισμικό που καθαρίζει την εικόνα των βίντεο.

Σε βίντεο ντοκουμέντο ο Μιχάλης διακρίνεται να «έχει γίνει ένα» με τους υπολοίπους 4 γύρω του. Μάλιστα, ένας άνδρας με την κόκκινη μπλούζα είναι δίπλα του συνεχώς, τρέχει μαζί του, και φαίνεται πως έρχονται σε επαφή σώμα με σώμα, καθώς τρέχουν για δευτερόλεπτα και στριμώχνονται καθώς περνούν δίπλα από ένα λευκό αυτοκίνητο.

Από άλλη κάμερα φαίνεται πως λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Μιχάλης συνειδητοποιεί πως έχει μαχαιρωθεί. Σταματά για λίγο να τρέχει, γέρνει και κοιτάει το αριστερό του χέρι. Λίγο μετά φτάνει στο περίπτερο αναζητώντας καταφύγιο. Όλη η αριστερή του πλευρά είναι ματωμένη.

Ο άνδρας με την κόκκινη μπλούζα παίρνει χωριστό δρόμο κα ξαποσταίνει όπως φαίνεται στο βίντεο λίγο πιο πέρα. Ο άνδρας αναδεικνύεται σε πρόσωπο-κλειδί, καθώς συνοδεύει τον 29χρονο σε όλη την κρίσιμη διαδρομή.

Με τα ειδικά προγράμματα επεξεργασίας οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ή και αντικείμενα που τυχόν κρατά.

Μέσα από τον νέο κύκλο ταυτοποιήσεων, οι αστυνομικοί φιλοδοξούν από τις μαρτυρικές τους καταθέσεις, να ξεκαθαρίσουν αν το χτύπημα προήλθε τυχαία, από μια στιγμιαία κίνηση, την ώρα που προσπαθούσαν να ξεφύγουν οι οπαδοί της ΑΕΚ.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ

Την ίδια ώρα, το όπλο του εγκλήματος παραμένει άφαντο... τα πρώτα αποτέλεσμα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια έδειξαν, όπως αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ ότι δεν βρέθηκε DNA του δολοφονημένου Μιχάλη πάνω στα 4 μαχαίρια, 2 ορφανά και τα δυο που ανήκαν σε έναν Κροάτη κι έναν Αλβανό αντίστοιχα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μίλησε στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά για τα επιχειρησιακά λάθη και τις αστοχίες της ελληνικής αστυνομίας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεσμεύτηκε πως θα αποδοθούν ευθύνες. Ήδη Σε απολογία κλήθηκαν ακόμη 7 αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, 2 υποστράτηγοι , 3 ταξίαρχοι και 3 αστυνομικοί διευθυντές για πειθαρχικά παραπτώματα.

Τη Δευτέρα εξάλλου, αναμένεται η άρση του απορρήτου των κινητών των συλληφθέντων μέσω των οποίων ελπίζουν οι αρχές ότι θα εντοπίσουν βίντεο με το πρόσωπου του δολοφόνου ενώ ψαχνών και στα οχήματα των Κροατών δείγματα DNA.

Πηγή: ΣΚΑΪ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ