Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βελτιωμένη η κατάσταση στις πυρκαγιές που καίνε από χθες στη Ροδόπη

Υπάρχει ένας σχετικός έλεγχος των πυρκαγιών, παρά τους ισχυρούς ανέμους που συνεχίζουν να πνέουν στην περιοχή

Βελτιωμένη είναι από το πρωί η κατάσταση στις πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Μίσχου και στην Άνω Δροσίνη στη Ροδόπη.

«Σήμερα είναι κάπως πιο αισιόδοξα τα πράγματα, υπάρχει ένας σχετικός έλεγχος των πυρκαγιών, παρά τους ισχυρούς ανέμους που συνεχίζουν να πνέουν στην περιοχή», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι «η χθεσινή ημέρα θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό μας, αφού κάηκαν περισσότερα από 10 σπίτια σε Σώστη, Πολύανθο και Ληνό, καταστράφηκαν καλλιέργειες, κάηκαν ζώα και υπήρξαν τραυματισμοί».

Σε ό,τι αφορά την επιχείρηση κατάσβεσης εκτίμησε ότι «τουλάχιστον δεν κινδυνεύουν πλέον περιουσίες και ανθρώπινες ζωές, αφού τα πύρινα μέτωπα έχουν ανέβει προς το βουνό» και πρόσθεσε ότι επί ποδός βρίσκονται «εθελοντές, άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα και η αυτοδιοίκηση».

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Άνω Δροσίνη επιχειρούν 15 πυροσβέστες με επτά υδροφόρα οχήματα και σε αυτήν του Μίσχου 24 πυροσβέστες με εννέα υδροφόρα οχήματα. Από αέρος, συνδράμουν για την κατάσβεση των πυρκαγιών, ένα αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες εστάλησαν από το «112» μηνύματα για εκκένωση στους κατοίκους έξι περιοχών, και συγκεκριμένα σε Μίσχο, Άνω Δροσίνη, Ληνό, Μέγα Πιστό, Σώστη και Πολύανθο,

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους