Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χανιά: Ανοίγει αύριο το φαράγγι της Σαμαριάς - Έγιναν αυτοψίες

Προέκυψε ότι τα επίπεδα ασφαλείας έχουν επανέλθει στα προ του σεισμού της 13ης Αυγούστου

Οι αντιδράσεις των κατοίκων και η θετική εισήγηση του Ευθύμιου Λέκκα έπιασαν φαίνεται  τόπο κι έτσι από αύριο (Πέμπτη) ο Εθνικός Δρυμός θα ανοίξει ξανά ύστερα από 11 μέρες και από τις δυο εισόδους.  

Μάλιστα σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΦΥΠΕΚΑ δεν θα χρειαστεί υπεύθυνη δήλωση για την είσοδο των επισκεπτών, καθώς δεν υφίσταται πλέον ορατός κίνδυνος κατολισθήσεων. Το ότι ο Δρυμός είναι ασφαλής   προέκυψε από την χθεσινή αυτοψία της επιστημονικής ομάδας, με επικεφαλής τον Ευθύμη Λέκκα.

Με βάση την ανακοίνωση του Οργανισμού «Σε συνέχεια των αυτοψιών που πραγματοποιήθηκαν στο Φαράγγι της Σαμαριάς, την 21η Αυγούστου από την Περιφερειακή Μονάδα Κρήτης της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.) και την 22α Αυγούστου από την επιστημονική ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με επικεφαλής τον Καθηγητής Ευθύμιο Λέκκα, κατόπιν αιτήματος του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. και παρουσία των στελεχών του, προέκυψε ότι τα επίπεδα ασφαλείας έχουν επανέλθει στα προ του σεισμού της 13ης Αυγούστου».

Μάλιστα  τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του μονοπατιού από λιθοπτώσεις και το μονοπάτι είναι πλέον  πλήρως προσβάσιμο. «Κατόπιν των ανωτέρω, ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. ενημερώνει ότι το φαράγγι της Σαμαριάς θα είναι προσβάσιμο για τους επισκέπτες από Πέμπτη 24 Αυγούστου, χωρίς την παροχή ατομικής υπεύθυνης δήλωσης», καταλήγει η ανακοίνωση του Οργανισμού.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ