Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έβρος: Τηλεφωνικό κέντρο για την αναγνώριση των 18 θυμάτων στη Δαδιά

Σφοδρή κριτική μιλώντας για «φρικτό έγκλημα» ασκούν στην κυβέρνηση αντιρατσιστικές οργανώσεις και κόμματα

Στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα εδρεύει η ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών προκειμένου να υπάρχει περαιτέρω αρωγή στη διαδικασία αναγνώρισης των 18 ανθρώπων που κάηκαν ζωντανοί στη φωτιά του Έβρου.

Η ελληνική ομάδα DVI έχει αναλάβει το ανθρωπιστικό έργο της αναγνώρισης των θυμάτων, σε συνεργασία με την γενική γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, θα υποδέχεται τους συγγενείς των θυμάτων για την εξέτασή τους και τη λήψη βιολογικού υλικού (DNA), κατόπιν σχετικής συνεννόησης μαζί τους.

Το τηλεφωνικό κέντρο επικοινωνίας με την Ελληνική Ομάδα D.V.I., είναι τo +302131386000, ενώ στο whatsApp 00306944471742 και στο email [email protected], οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποστέλλουν οποιοδήποτε έγγραφο αφορά τους αγνοούμενους.

Το τηλεφωνικό κέντρο θα λειτουργεί από αύριο, Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023 από τις 09.00 έως και τις 17.00 (UTC+3) σε καθημερινή βάση και θα υποστηρίζει τις ακόλουθες γλώσσες: Αγγλικά, Αραβικά, Παστό, Τούρκικα και Ουρντού.

Οι 18 άνθρωποι που απανθρακώθηκαν στον Έβρο, όπως έγινε γνωστό, βρήκαν τραγικό θάνατο, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τις φωτιές, προσπαθώντας να διαφύγουν από την καταστροφική φωτιά που μαίνεται εδώ και μέρες. Κάποιοι κάηκαν μέσα σε ένα μαντρί ενώ ανάμεσά στους 18 άνδρες που βρέθηκαν απανθρακωμένοι, υπήρχαν δύο παιδάκια.

«Ρατσισμός κυβέρνησης»

Σημειώνεται ότι η είδηση για τους 18 μετανάστες που απανθρακώθηκαν, μεταδόθηκε ως έκτακτη από μεγάλα διεθνή μέσα όπως Associated Press και BBC, με την προσφυγική-μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας να έχει δεχτεί σφοδρή κριτική κυρίως μετά το ναυάγιο στην Πύλο.

Σφοδρή κριτική μιλώντας για «φρικτό έγκλημα» ασκούν στην κυβέρνηση αντιρατσιστικές οργανώσεις και κόμματα, χωρίς να αφήνουν ασχολίαστη τη σπουδή της κυβέρνησης με το που ξέσπασε η φωτιά να φροντίσει για αύξηση των περιπολιών στα σύνορα.

Πηγή: In.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ