Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έβρος: Μαίνεται για 7η ημέρα η φωτιά - Εκκένωση ενός οικισμού προς Ροδόπη

Εκκενώνεται ο οικισμός Λεπτοκαρυάς του Έβρου προς Σάπες, Ροδόπης

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στα όρια των περιφερειακών ενοτήτων Έβρου και Ροδόπης, με τους κατοίκους της Λεπτοκαρυάς Έβρου να λαμβάνουν μετά το μεσημέρι μήνυμα από το 112, προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή, με κατεύθυνση προς τις Σάπες Ροδόπης.

Συγκεκριμένα, το 112 στο μήνυμά του αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στη Λεπτοκαρυά απομακρυνθείτε προς Σάπες. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Εντοπίστηκε άλλη μία απανθρακωμένη σορός

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά στον Έβρο μαίνεται για έβδομη συνεχόμενη ημέρα. Νωρίτερα, είχε βρεθεί άλλη μία απανθρακωμένη σορός, ανεβάζοντας των αριθμών των θυμάτων που βρέθηκαν στο Δάσος της Δαδιάς σε 19.

Πιθανολογείται πως πρόκειται για έναν ακόμη μετανάστη, που κυκλώθηκε από τις φλόγες και δεν κατάφερε να ξεφύγει, όπως συνέβη προ ημερών και με τους 16 ενήλικες και τα 2 παιδιά που απαναθρακώθηκαν μέσα στο δάσος.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανασύρθηκε μια σορός από την ίδια περιοχή, που βρέθηκε σε κατάσταση αποσύνθεσης- θάνατος που αποδίδεται σε παθολογικά αιτία και δεν σχετίζεται με την πυρκαγιά.

Copernicus: Στον Έβρο η πιο καταστροφική φωτιά στην Ευρώπη εδώ και χρόνια

Αν και η φωτιά στον Έβρο και τη Ροδόπη δεν έχει σβήσει, η Υπηρεσία Copernicus υπογραμμίζει ότι είναι «η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί σε ευρωπαϊκό έδαφος εδώ και χρόνια».

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει στάχτη στον Έβρο 723.440 στρέμματα (72.344 εκτάρια).

Πηγή: in.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανοίγουν 500 θέσεις εργασίας σε ειδικότητες ψηφιακής τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη
Το Σάββατο η «Ημέρα Καριέρας» Ψηφιακής Οικονομίας της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη - 40 επιχειρήσεις με 500 θέσεις εργασίας
Ανοίγουν 500 θέσεις εργασίας σε ειδικότητες ψηφιακής τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη