Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αλεξανδρούπολη: Έτσι έγινε η εκκένωση δύο γηροκομείων το βράδυ της μεγάλης φωτιάς

«Επιστρατεύθηκαν σχολικά λεωφορεία και μετακινήσαμε κατάκοιτους τρόφιμους με φορεία και με στρώματα καθώς οι φλόγες πλησίαζαν την βόρεια περίφραξη των Ιδρυμάτων»

Το χρονικό της αναγκαστικής εκκένωσης των δύο Ιδρυμάτων της που πραγματοποιήθηκε λόγω της φωτιάς που εξακολουθεί να καίει στον Έβρο, περιγράφει η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης σε σχετική ανακοίνωσή της.

«Αργά το βράδυ της Δευτέρας 21/08 άρχισε να κινείται η φωτιά προς το Π.Γ. Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και θορυβηθήκαμε αρκετά γιατί είμαστε σε απόσταση μικρότερη των 2km. Είμασταν σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και στις 01.45 το βράδυ δόθηκε, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξ/πόλεως κ. ‘Ανθιμο, εντολή για εκκένωση των Ιδρυμάτων, ώστε να προφυλαχθούν οι γέροντες και οι γερόντισσες τρόφιμοι. Η εκκένωση αποφασίστηκε να γίνει προς το παλαιό γηροκομείο και τον Ι. Ν. της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Αμέσως οργανώθηκε το σχέδιο εκκένωσης του Αγίου Κυπριανού και του Ιωακειμείου Γηροκομείου… Ο Δήμαρχος της πόλης μας ήταν από την πρώτη στιγμή μαζί μας και συνέδραμε με δύο λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ν. Έβρου ώστε να απομακρυνθούν ταχύτατα οι περιπατητικοί τρόφιμοι. Επιστρατεύθηκαν τα σχολικά λεωφορεία του Βρεφονηπιακού σταθμού της Μητροπόλεως και κάποιους τροφίμους τους μετακινήσαμε με φορεία και με στρώματα καθ’ ότι ήταν πλήρως κατάκοιτοι με τις φλόγες να πλησιάζουν αρκετά στην βόρεια περίφραξη των Ιδρυμάτων μας.

Η επιχείρηση εκκένωσης ξεκίνησε στις 02.50 το ξημέρωμα της Τρίτης 22/08 και ολοκληρώθηκε στις 06.30 το πρωί. Εκκενώθηκε ολόκληρος ο Άγιος Κυπριανός και έμειναν 64 άτομα στο Ιωακείμειο Γηροκομείο στην κεντρική αίθουσα κατόπιν υπόδειξης του διοικητή της Πυροσβεστικής κ. Κουκουλομάτη. Μετακινήθηκαν συνολικά 155 άτομα…».

Η επιστροφή των τροφίμων αποφασίστηκε την Τετάρτη και μετά την απομάκρυνση της φωτιάς και ήδη από το απόγευμα της ίδιας ημέρας είχε επανέλθει η κανονική λειτουργία των δύο ιδρυμάτων.

Σημειώνεται ότι ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. ‘Ανθιμος, εκπροσωπώντας και το σύνολο των μελών των Δ.Σ. των δυο ιδρυμάτων «ευχαριστεί και ευγνωμονεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τις πλήρως οργανωμένες κινήσεις της, τον Δήμο Αλεξ/πολης και προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Ζαμπούκη για την συνδρομή του Δήμου αλλά και την προσωπική του παρουσία στην διαδικασία της εκκένωσης» καθώς και το προσωπικό του Ιωακείμειου Γηροκομείου και του Ιδρύματος χρονίως πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός» για την αυταπάρνηση που επέδειξαν αψηφώντας «ακόμη και τη σωματική τους ακεραιότητα, όταν οι φλόγες πλησίαζαν, προκειμένου να σώσουμε τους ανήμπορους ανθρώπους μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανοίγουν 500 θέσεις εργασίας σε ειδικότητες ψηφιακής τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη
Το Σάββατο η «Ημέρα Καριέρας» Ψηφιακής Οικονομίας της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη - 40 επιχειρήσεις με 500 θέσεις εργασίας
Ανοίγουν 500 θέσεις εργασίας σε ειδικότητες ψηφιακής τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη