Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φώκια αποφάσισε να βγει για... βόλτα σε παραλία της Εύβοιας (ΦΩΤΟ)

Η μεσογειακή φώκια Monachus monachus είναι το ένα από τα δύο εναπομείναντα είδη φώκιας μοναχού της οικογένειας των φωκιδών

Μπροστά σε μια πρωτόγνωρη εικόνα βρέθηκαν κάτοικοι της Εύβοιας στην παραλία Λιμνιώνα στα Μεσοχώρια, το απόγευμα της Παρασκευής, με μια χαριτωμένη φώκια να έχει βγει… βόλτα.

Σύμφωνα με το evima.gr, μεσογειακή φώκια εμφανίστηκε στην παραλία της Εύβοιας και απόλαυσε ανενόχλητη την βόλτα της. Η φώκια Monachus monachus είναι ένα από τα πιο σπάνια ζώα στον κόσμο.

Η χαριτωμένη φώκια βρήκε καταφύγιο σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Εύβοιας. Οι κάτοικοι που την εντόπισαν ανησύχησαν μήπως ήταν νεκρή ή χτυπημένη καθώς την είδαν ακίνητη ωστόσο, εκείνη απλώς ξεκουραζόταν, παίρνοντας έναν υπνάκο.

Η μεσογειακή φώκια μοναχός (Monachus monachus), είναι το ένα από τα δύο εναπομείναντα είδη φώκιας μοναχού της οικογένειας των φωκιδών. Κάποτε ήταν εξαπλωμένη σε όλες τις ακτές της Μεσογείου, της Μαύρης Θάλασσας και του ανατολικού Ατλαντικού.

Σήμερα, με αριθμό μικρότερο από 600 ζώα, συγκαταλέγεται στα σπανιότερα και πλέον απειλούμενα ζωικά είδη του πλανήτη και χαρακτηρίζεται ως κρισίμως κινδυνεύουν με αφανισμό από την Διεθνή Ένωση Προστασίας της Φύσης. Ο μισός περίπου πληθυσμός, γύρω στα 250-300 άτομα, ζει στην Ελλάδα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους