Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προφυλακιστέος ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ που κατηγορείται για δωροληψία

Ελεύθερος αφέθηκε ο γιος του

Προφυλακιστέο έκρινε το Δικαστικό Συμβούλιο, τον αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, που είχε συλληφθεί στη Ζάκυνθο με τις κατηγορίες της δωροληψίας, κατάχρησης εξουσίας και παράβασης καθήκοντος, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας, στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Την περασμένη Παρασκευή υπήρξε διχογνωμία ανακριτή και εισαγγελέα, ενώ σήμερα συνεδρίασε το συμβούλιο δικαστών Ζακύνθου, όπου αποφάσισαν την προφυλάκιση του αξιωματικού.

Όλα άρχισαν μετά την καταγγελία επιχειρηματιών που διατηρούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Λαγανά, σύμφωνα με την οποία ο αξιωματικός, έχοντας ρόλο Διοικητή Υπηρεσίας, απαιτούσε και λάμβανε χρηματικά ποσά ώστε να μην προβαίνει σε συνεχείς ελέγχους στα καταστήματά τους και να μη βεβαιώνονται σχετικές παραβάσεις, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη και αδιάλειπτη λειτουργία τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ο αξιωματικός συνεργαζόταν με τον ιδιώτη επιχειρηματία και ενεργούσε κατ' εντολή του στοχευμένους ελέγχους στα καταστήματα άλλων επιχειρηματιών του νησιού, ενώ επιπλέον ο ιδιώτης προέβαινε και σε εκβιασμούς σε βάρος τους, μέσω τρίτων ατόμων.

Όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ, από την προανακριτική έρευνα, μέσω της συλλογής των απαραίτητων στοιχείων και με την εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών, διακριβώθηκε η πλειονότητα των καταγγελλομένων, ενώ διαπιστώθηκε και η λήψη μέτρων προστασίας και αντιπαρακολούθησης από τον αξιωματικό.

Ελεύθερος ο γιος του

Στο μεταξύ, ελεύθερος μετά την απολογία του στον ανακριτή Χανίων αφέθηκε ο 29χρονος αστυνομικός που συνελήφθη την Κυριακή για συνέργεια σε εκβίαση με βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση τον 53χρονο πατέρα του, αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, που κατηγορείται για εκβίαση κατ' επάγγελμα, δωροληψία υπαλλήλου, πράξη που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος.

Στον 29χρονο επιβλήθηκε ο περιοριστικός ορος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Και οι δύο οδηγήθηκαν το πρωί στον ανακριτή με τον 29χρονο να απολογείται κανονικά, ενώ ο 53χρονος πατέρας του ζήτησε προθεσμία και θα απολογηθεί αύριο Πέμπτη.

Με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ με σκοπό να εντοπιστούν τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα εντός της υπηρεσίας, που σχετίζονται με την υπόθεση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους