Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΕΠΙΣΗΜΟ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για νέες ταυτότητες - Με ραντεβού και κόστος 10€

nees-taytotites

«Όσοι δηλητηριάζουν τα μυαλά των ανθρώπων ας αναλογιστούν ότι βάζουν νερό στο μύλο όσων θέλουν να πλαστογραφήσουν», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου

Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η διαδικασία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων, η οποία - σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου - θα είναι ανάλογη με εκείνη που ακολουθήθηκε με τα εμβόλια.

Πιο αναλυτικά, όπως διευκρίνισε ο υπουργός, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ετοιμάζεται σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο θα λειτουργεί πλατφόρμα στην οποία ο πολίτης θα καταθέτει την αίτηση μέσω gov σε 370 σημεία σε όλη τη χώρα.

Έπειτα από την αίτηση θα του έρχεται ειδοποίηση, ενώ θα ορίζεται ραντεβού στο αστυνομικό τμήμα για την έκδοση της νέας αστυνομικής ταυτότητας - το κόστος της οποίας θα ανέρχεται στα 10 ευρώ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι οι νέες ταυτότητες δεν θα πλαστογραφούνται και θα αναγράφουν τις απολύτως απαραίτητες προσωπικές πληροφορίες όπως φύλο, όνομα, επίθετο, ύψος, βιομετρικά χαρακτηριστικά, δακτυλικά αποτυπώματα ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρχει καμία δυνατότητα γεωχωρικού προσδιορισμού, χαρακτηρίζοντας «ανοησίες» τις θεωρίες περί παρακολούθησης.

Τόνισε ότι οι ταυτότητες που υπάρχουν σήμερα εκδίδονται με απαρχαιωμένους όρους του 1961 και σημείωσε μεταξύ άλλων πως «όσοι δηλητηριάζουν τα μυαλά των ανθρώπων ας αναλογιστούν ότι βάζουν νερό στο μύλο όσων θέλουν να πλαστογραφήσουν», σημείωσε ενδεικτικά.

Δείτε βίντεο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ