Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Διασώθηκαν ακόμα 165 μετανάστες από το Λιμενικό σε Ρόδο και Λέσβο (VIDEO)

limeniko-skafos-nyxta

Περισσότεροι από 60 μετανάστες εντοπίστηκαν σε δύο ημιβυθισμένες λέμβους στη Σύμη - Συνελήφθησαν 4 διακινητές σε Έβρο και Ξάνθη οι οποίοι μετέφεραν 27 μετανάστες

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές στα νησιά καθώς από το πρωί της Τρίτης έχουν εντοπιστεί 165 παράνομοι μετανάστες από το Λιμενικό Σώμα. Όπως ανακοινώθηκε, τα στελέχη του Λιμενικού αντιμετώπισαν τέσσερα περιστατικά σε Ρόδο και Λέσβο και περισυνέλεξαν με ασφάλεια τους μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτές λέμβους και δύο ιστιοφόρα.

Τις πρωινές ώρες σήμερα, παράκτιο Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Σύμης, δύο ημιβυθισμένες πνευστές λέμβους, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω σκάφος εντόπισε στην περιοχή δυτικά της Σύμης μία ημιβυθισμένη λέμβο επτά περίπου μέτρων, με τριάντα ένα (31) αλλοδαπούς επιβαίνοντες τους οποίους και περισυνέλεξε με ασφάλεια. Στη συνέχεια εντόπισε στην ίδια περιοχή ακόμα μία ημιβυθισμένη λέμβο με άλλους τριάντα αλλοδαπούς επιβαίνοντες τους οποίους περισυνέλεξε και αυτούς με ασφάλεια.

Οι συνολικά εξήντα ένας αλλοδαποί (50 άνδρες, 2 γυναίκες και 9 παιδιά) μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Ρόδου όπου παραδόθηκαν σε στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, ενώ οι λέμβοι στις οποίες επέβαιναν καταστράφηκαν.

Εντοπισμός και διάσωση 46 ατόμων στη Λέσβο

Επίσης τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά Συκαμιάς Λέσβου, ακυβέρνητη πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Άμεσα το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή σαράντα έξι αλλοδαπών και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Πέτρας ν. Λέσβου. Στη συνέχεια, οι ανωτέρω αλλοδαποί παραδόθηκαν σε στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας και μεταφέρθηκαν σε χώρο Καραντίνας Κ.Υ.Τ. «Μαυροβούνι». Η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι ανωτέρω αλλοδαποί καταστράφηκε.

Εντοπισμός 20 ατόμων στη Ρόδο

Στο τρίτο περιστατικό, στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Λίνδου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου προέβησαν στον εντοπισμό είκοσι αλλοδαπών τις πρωινές ώρες σήμερα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο περιπολίας στελεχών της Λιμενικής Αρχής Λίνδου στην παραλιακή περιοχή Μεγάλου Γιαλού όρμου Λίνδου εντοπίστηκε αρχικά Ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαιναν έντεκα αλλοδαποί (4 άνδρες, 3 γυναίκες και 4 ανήλικοι) και στη συνέχεια έτερο ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαιναν εννέα αλλοδαποί άνδρες, όλοι τους στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Εντοπισμός και διάσωση 38 ατόμων στη Λέσβο

Τέλος, πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου «Παληός» βορειοανατολικά της Λέσβου, ακυβέρνητη πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Άμεσα το πλήρωμα του πλοίου προέβη στην ασφαλή περισυλλογή τριάντα οκτώ αλλοδαπών και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Μυτιλήνης. Στη συνέχεια, οι ανωτέρω αλλοδαποί παραδόθηκαν σε στελέχη της Ασφάλειας και μεταφέρθηκαν σε χώρο Καραντίνας Κ.Υ.Τ. «Μαυροβούνι».

Συνελήφθησαν 4 διακινητές σε Έβρο και Ξάνθη χθες και σήμερα - Μετέφεραν 27 άτομα

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (3 και 4-9-2023) σε περιοχές της Ξάνθης, του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης, Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τέσσερις ημεδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης συνέλαβαν τον έναν δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι όπως διαπιστώθηκε για το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 28-8-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην Εγνατία οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε το όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στην τρίτη περίπτωση, το ίδιο απόγευμα στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι όπως διαπιστώθηκε για το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 16-8-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Χαλκιδικής.

Στην τέταρτη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής συνέλαβαν την τέταρτη δράστιδα, διότι την εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στερούμενη άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, Φερών Αλεξανδρούπολης και Ιάσμου Ροδόπης.

Πηγή: protothema

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

exodos-pasha
Κορυφώνεται η έξοδος του Πάσχα: Γεμάτα τα πλοία, αυξημένη κίνηση στους δρόμους
Αυξημένη η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο, με τα υπεραστικά λεωφορεία να έχουν προγραμματίσει δεκάδες έκτακτα δρομολόγια
Κορυφώνεται η έξοδος του Πάσχα: Γεμάτα τα πλοία, αυξημένη κίνηση στους δρόμους