Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πολύωρη κατάθεση Στίγκα – Προσπάθησε να πείσει ότι δεν έχει σχέση με τον Κασιδιάρη

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος των Σπαρτιατών – Τι είπε για τα «Δον Κορλεόνε» και Greek Mafia

Πολύωρη κατάθεση έδωσε στην ίδια την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη ο επικεφαλής του κόμματος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας, ο οποίος είχε δημόσια καταγγείλει έκνομες δράσεις στους κόλπους του κόμματός του μιλώντας για «Δον Κορλεόνε» και για greek mafia.

H Κατάθεση Στίγκα που διήρκησε 3 περίπου ώρες πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των χθεσινοβραδινών εξελίξεων, όταν υπήρξε ανατροπή και επέστρεψαν οι τρεις διαγραφέντες βουλευτές, ενώ ο Βασίλειος Στίγκας ανακάλεσε δημόσια τα καταγγελλόμενα για παράνομες πράξεις στους κόλπους της κοινοβουλευτικής του ομάδας και άφησε βαριά υπονοούμενα για σχέσεις του κόμματος των Σπαρτιατών με τον έγκλειστο της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Η κατάθεση του, αν και απέκτησε λόγω των εξελίξεων στο κόμμα των Σπαρτιατών άλλη σημασία, εντούτοις υπήρξε πολύωρη και θα συνεχιστεί και εντός της εβδομάδος ο ίδιος εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου επανέλαβε διαψεύδοντας τις αρχικές του καταγγελίες, κυρίως όμως επιχείρησε να καταδείξει ότι οι σχέσεις Σπαρτιατών- Κασιδιάρη κινούνται σε πολιτικά πλαίσια και ότι δεν καθοδηγείται το κόμμα του από τον έγκλειστο της ΧΑ.

Ειδικότερα, στη δήλωση του τόνισε:

«Δεν μπορώ να πω τι ακριβώς κατέθεσα, διότι η συζήτηση θα συνεχιστεί μέσα στην εβδομάδα. Εχθές κάναμε μια συγκέντρωση με την κοινοβουλευτική ομάδα, οι τρεις διαγραφέντες βουλευτές ζήτησαν συγνώμη για αυτή την απρέπεια και την εικόνα που παρουσίασαν στο Κοινοβούλιο αλλά και προς το πρόσωπο μου, άρα είναι στη κοινοβουλευτική ομάδα συνεχίζουν κανονικά και επίσης υπάρχει και μια δήλωση στήριξης από ολόκληρη τη κοινοβουλευτική ομάδα ότι με στηρίζουν ως πρόεδρο του κόμματος. Αφήστε με να πω στην εισαγγελέα ότι ξέρω. Υπάρχουν μεθοδεύσεις  οι οποίες παραπέμπουν με πάρα πολλούς τρόπους σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε όπως το είπα από διάφορους. Αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις θα το κρίνει η κυρία εισαγγελέας. Και για τον Κασιδιάρη μιλήσαμε. Εγώ δεν είχα κάνει δήλωση ότι πηγαίνουν στο Δομοκό. Να παίρνουν οδηγίες από κάποιους άλλους ενδεχομένως να ήταν. Θα δούμε αλλά δεν είπα ποτέ ότι ο κ. Κασιδιάρης έδινε οδηγίες από το Δομοκό και δεν αναιρώ τίποτα. Δεν είχαμε καμία σχέση με τον κ. Κασιδιάρη καμία τηλεφωνική επικοινωνία και τίποτα περισσότερο. Τον στηρίζω για το Δήμο της Αθήνας».

Εν τω μεταξύ, ο κ. Στίγκας έδωσε στους δημοσιογράφους κοινη δήλωση βουλευτών του κόμματος του με την οποία επιβεβαιώνουν την ενότητα του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ. Η δήλωση αναφέρει τα εξής: «Υπογράφοντας την παρούσα δήλωση, βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος «Σπαρτιάτες», έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας προς τους ψηφοφόρους μας αλλά και τον ελληνικό λαό όποιος μαστίζεται από σοβαρά προβλήματα (καταστροφικές πυρκαγιές, ανεργία, ακρίβεια) δηλώνουμε την προθυμία μας να στηρίξουμε ανεπιφύλακτα τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας μας και να επιβεβαιώσουμε την ενότητα του κόμματος. Η στάση μας ήταν πάντα στο πλευρό των θεσμών και του δημοκρατικού πολιτεύματος, υπέρ του ελληνικού πατριωτισμού εθνικισμού και εναντίον οποιουδήποτε ολοκληρωτικού ξενόφερτου καθεστώτος και ιδεολογίας».

 

Η εισαγγελική παρέμβαση

Η Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου είχε παρέμβει μετά τις δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής των Σπαρτιατών, που είχε μιλήσει για greek mafia και παρασκηνιακές πρακτικές παράνομου τύπου στο κόμμα του, με υπαινιγμούς για τον ρόλο του έγκλειστου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Όμως, λίγο πριν περάσει ο ίδιος το κατώφλι του Αρείου Πάγου για κατάθεση, υπήρξε ανατροπή, συμφωνία επανόδου στο κόμμα τριών διαγραφέντων βουλευτών, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος των Σπαρτιατών ανακάλεσε δημόσια τα περί παρανόμων κινήσεων, «Δον Κορλεόνε» και λοιπά.

Οι εξελίξεις της τελευταίας στιγμής που άλλαξαν τα δεδομένα, τουλάχιστον προς το παρόν, στο κόμμα Σπαρτιάτες, προσέδωσαν στην κατάθεση Στίγκα ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη διαφορετική σημασία.

Πάντως πληροφορίες ανέφεραν, ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που παρενέβη να ερευνηθούν τα καταγγελόμενα από τον Βασίλη Στίγκα, φέρεται διατεθειμένη να επιχειρήσει να διεξάγει ουσιαστική έρευνα και να αντλήσει ό,τι μπορεί, και κυρίως για τις καταγγελίες Στίγκα για «Δον Κορλεόνε» που πολλοί ερμήνευσαν, ότι αναφέρεται στον Ηλία Κασιδιάρη.

Η κυρία Αδειλίνη εκτιμάται ότι λόγω της σοβαρότητας των αρχικών καταγγελιών Στίγκα θα προσπαθήσει να «βγάλει» όσα περισσότερα μπορεί κατά την έρευνα που η ίδια διενεργεί, ακριβώς λόγω της βαρύτητάς της και του μεγάλου πολιτικού ενδιαφέροντος που διαθέτει έτσι κι αλλιώς η υπόθεση.

Πάντως οι σχέσεις Κασιδιάρη- Σπαρτιατών αποτελούν ένα γκρίζο περιβάλλον το οποίο απασχολεί και πιο κεντρικά την κυβέρνηση, κάποιοι κάνουν λόγο για ενδεχόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες, ενώ δεν αποκλείεται αν αποδειχθεί αφανής ηγεσία Κασιδιάρη στους Σπαρτιάτες να πυροδοτηθούν ποινικές, διοικητικές και λοιπές διεργασίες, με δεδομένο πως ο νόμος απαγορεύει στους εγκλείστους για εγκληματική οργάνωση να μετέχουν σε εκλογικές διαδικασίες, αλλά και να αποτελούν αφανή ηγεσία σε πολιτικούς σχηματισμούς.

Πηγή: skai.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά - Συγκεντρώσεις και πορείες χθες
Εργαζόμενοι, φοιτητές, άνεργοι και συνταξιούχοι έδωσαν το «παρών» στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ
Θεσσαλονίκη: Τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά - Συγκεντρώσεις και πορείες χθες
Θεσσαλονίκη: 80χρονη είχε χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρα σε διαμέρισμα
Τρεις συλλήψεις σε 2 διαφορετικές περιπτώσεις – Κατασχέθηκαν σχεδόν 6.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 300 συσκευασίες καπνού
Θεσσαλονίκη: 80χρονη είχε χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρα σε διαμέρισμα