Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Blue Horizon: Αυτός είναι ο 36χρονος Αντώνης που τον έριξαν στη θάλασσα

Πήγαινε συχνά στην Αθήνα για προσωπικούς λόγους και επέστρεφε πάντα στην πατρίδα του με το πλοίο

Ο Αντώνης Καργιώτης είναι ο 36χρονος που σκοτώθηκε όταν υπάλληλοι στο Blue Horizon τον έσπρωξαν στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πληροφορίες αλλά και μαρτυρίες συγχωριανών του, ο Αντώνης ήταν ένα παιδί του μεροκάματου, που έκανε δουλειές το ποδαριού, κυρίως θελήματα, για να ζήσει.

Zούσε στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης, μόνος με τα αδέλφια του, καθώς έχασαν την μητέρα τους πριν λίγο καιρό.

Ηταν μια οικογένεια με 10 παιδιά που ζούσε στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Νικολάου.

Ο Αντώνης ερχόταν συχνά στην Αθήνα για προσωπικούς λόγους και επέστρεφε πάντα στην πατρίδα του με το πλοίο.

Χθες το βράδυ είχε βγάλει κανονικά εισιτήριο και είχε επιβιβαστεί κανονικά στο πλοίο. Αποβιβάστηκε στη συνέχεια -ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέβηκε να πάρει καφέ- και όταν επιχείρησε να ανέβει ξανά έγινε αυτό το σκηνικό της φρίκης που έχει καταγραφεί σε πολλά βίντεο.

Φρίκη προκαλούν και οι λεπτομέρειες, για το τι ακολούθησε του φρικαλέου περιστατικού. Το πλοίο συνέχισε τον πλου του σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Εκλήθη να επιστρέψει από το Λιμενικό όταν ειδοποίηθηκε από επιβάτες για το τι συνέβη. Οταν επέστρεψε συνελήφθη ο πλοίαρχος και τρία ακόμη μέλη του πληρώματος.

Οι μαρτυρίες για τον Αντώνη από συντοπίτες του

antonis_kargiotis2.jpg


«Χωρίς δουλειά και αυτό που αποκαλούν στις μέρες μας potential βοηθούσε όποιον του το ζητούσε με αντάλλαγμα ένα χαρτζιλίκι ή λίγα τρόφιμα για το σπίτι. Χωρίς άλλα εισοδήματα από τη μέρα που έχασε τη μητέρα του σε μια ζωή που για τους περισσότερους θα φάνταζε σωστός Γολγοθάς, ο ίδιος συνέχισε να καβαλάει το ποδήλατο του και να παλεύει για μια χούφτα ευρώ ή λίγες μπουκιές φαγητό πάντα με ένα ανεξήγητο πολλές φορές χαμόγελο».

Χαρακτηριστική και η μαρτυρία της εργοδότριας του 36χρονου: «Όλος ο Άγιος Νικόλαος έχει πάθει σοκ, γιατί όλοι γνώριζαν τον Αντώνη και τον αγαπούσαν. Ήταν καλό παιδί. Πολλά Σαββατοκύριακα πήγαινε βόλτα στην Αθήνα και ξαναγύριζε στην Κρήτη για να δουλέψει. Δεν ήταν ηλεκτρολόγος, έκανε διάφορες δουλειές, κυρίως θελήματα. Ο αδερφός του είναι ηλεκτρολόγος» διευκρίνισε η κυρία Μαρίνα, χωρίς να κρύψει την οργή της για το τραγικό τέλος του 36χρονου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός ανέφερε ότι ο 36χρονος ήταν ένας φιλήσυχος άνθρωπος που δεν είχε ποτέ προκαλέσει προβλήματα στην περιοχή, ενώ εξέφρασε τη θλίψη του για το περιστατικό ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Είναι μεγάλη η θλίψη μας για αυτό το περιστατικό και τον άδικο χαμό ενός συντοπίτη μας, ο οποίος ήταν γνωστός στην περιοχή και ποτέ δεν είχε προκαλέσει κανένα πρόβλημα. Είναι αυτονόητο ότι ζητάμε να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όσους φέρουν ευθύνη για αυτό το απάνθρωπο περιστατικό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου.

Tην ίδια ώρα οργή προκαλούν οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως από επιβάτες του Blue Horizon αλλά και άλλων πλοίων και περιγράφουν το πώς συνέβη το περισιτατικό.

Τα βίντεο της οργής από το θάνατο του 36χρονου στον Πειραιά -Τον έσπρωξαν από το Blue Horizon:

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών και POS - Έρχονται βαριά πρόστιμα
Μέχρι και σήμερα η σχετική προθεσμία – Ποια είναι τα πρόστιμα που προβλέπονται για υπηρεσίες που δεν θα κάνουν τη σύνδεση
Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών και POS - Έρχονται βαριά πρόστιμα
Θεσσαλονίκη: Έρχεται μετά το Πάσχα ο θεσμός του «Επόπτη Γειτονιάς»
Θα είναι τα «μάτια» του δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα καθαριότητας και γενικότερα αστικού χώρου – Θα τεθεί επί της ουσίας σε ισχύ και ο νέος...
Θεσσαλονίκη: Έρχεται μετά το Πάσχα ο θεσμός του «Επόπτη Γειτονιάς»