Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λιμενικό: Συνολικά 53 μετανάστες διασώθηκαν στο Φαρμακονήσι

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου

Πενήντα- τρεις είναι συνολικά οι μετανάστες που εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από Λιμενικό στο Φαρμακονήσι.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί η Λιμενική Αρχή Λέρου ενημερώθηκε για τον  εντοπισμό Τ/Χ σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή 1ν.μ. βορειοανατολικά ν. Λέρου, καθώς και για την ύπαρξη αριθμού αλλοδαπών επί της νήσου του Φαρμακονησίου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισαν δεκαεννέα αλλοδαπούς, οι οποίοι επιβιβάστηκαν αρχικά στο ανωτέρω περιπολικό σκάφος και στη συνέχεια σε σκάφος της δύναμης Frontex.

Οι εν λόγω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στη ν. Λέρο και στη συνέχεια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Λέρου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου, ενώ δεν κατέστη δυνατή η εύρεση του ανωτέρω ταχύπλοου σκάφους.

Παράλληλα, σήμερα το πρωί περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 2 ν.μ. νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, ακινητοποιημένη και ημιβυθισμένη πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Το ανωτέρω περιπολικό σκάφος προέβη στην περισυλλογή τριάντα τεσσάρων αλλοδαπών (10 άνδρες, 14 γυναίκες, 10 ανήλικα), όλους καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Αγίας Μαρίνας   ν. Λέρου. Η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι ανωτέρω αλλοδαποί βυθίστηκε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Έρχεται μετά το Πάσχα ο θεσμός του «Επόπτη Γειτονιάς»
Θα είναι τα «μάτια» του δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα καθαριότητας και γενικότερα αστικού χώρου – Θα τεθεί επί της ουσίας σε ισχύ και ο νέος...
Θεσσαλονίκη: Έρχεται μετά το Πάσχα ο θεσμός του «Επόπτη Γειτονιάς»