Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δήμαρχος Λαρισαίων: Η στάθμη του Πηνειού πέφτει, αλλά ο κίνδυνος δεν πέρασε

Τι αναφέρει ο δήμαρχος Λαρισαίων σε ανάρτησή του

Χαραμάδα ελπίδας από την πτώση της στάθμης του Πηνειού, αναφέρει ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης σε ανάρτησή του. Ωστόσο συμπληρώνει πως ο κίνδυνος από την κακοκαιρία Daniel δεν έχει περάσει.

Παράλληλα καλεί τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

«Ένα ακόμη 24ωρο δύσκολης κατάστασης που δεν πρέπει να υποτιμήσει κανένας. Το πρόβλημα αυτή την στιγμή είναι κυρίως στη συνοικία του Ιπποκράτη. Το μόνο θετικό αυτή τη στιγμή, είναι ότι έχουμε μια ύφεση και μια πτώση της στάθμης του Πηνειού που προδικάζει ότι ίσως να έχουμε ύφεση γενικότερα του πλημμυρικού φαινομένου» ανέφερε ο κ. Καλογιάννης.

Και συμπλήρωσε: «Ισχύει ακόμη η εντολή εκκένωση των κατοικιών στον Ιπποκράτη. Συνεχίζεται η δουλειά με μηχανήματα. Οι ειδικοί μελετάνε το φαινόμενο. Κάνω έκκληση οι πολίτες στον Ιπποκράτη να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ο κίνδυνος ενός σπασίματος και η πιθανότητα να δημιουργηθεί ένα ολόκληρο ποτάμι μέσα στον Ιπποκράτη συνεχίζει να υπάρχει, να απομακρυνθούν οι πολίτες».

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγη ώρα μήνυμα 112 έλαβαν οι κάτοικοι των Κάτω Ραψάνη, Ιτέα, Τέμπη, Βόννη, Μακρυχώρι, Ευαγγελισμού, Μεσάγκαλα, Στόμιο, Αναγέννηση, Μέλια, Μόδεστο, Πρόδρομο, Γλαύκη, Πλατύκαμπο, Ελευθέριο, Δήμητρα, Νεοχώρι, Νάματα, Καστρί, Κάτω Αμυγδαλή - Νωρίτερα 112 για εκκένωση του Ομορφοχωρίου, στο Κιλελέρ.

Μήνυμα 112 έλαβαν πριν από λίγο οι κάτοικοι των Κάτω Ραψάνη, Ιτέα, Τέμπη, Βόννη, Μακρυχώρι και Ευαγγελισμού προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να απομακρυνθούν λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους