Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λαμία: Προσαγωγή ζευγαριού πληγέντων - Εμπόδιζαν έργα για τις ζημιές (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Η γυναίκα έχασε σπίτι, ζώα και μηχανήματα στις πλημμύρες - Ζητούσε από τις Αρχές έγγραφο που να αποδεικνύει ότι ο δρόμος είναι δημόσιος

Ζευγάρι πλημμυροπαθών από τη Μεγάλη Βρύση κατέληξε να κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Λαμίας, καθώς εμπόδιζαν τη διέλευση μηχανήματος του Δήμου για εργασίες αποκατάστασης των ζημιών λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «Daniel».

Πρόκειται για τους ιδιοκτήτες μιας μικρής κτηνοτροφικής μονάδας σε αγροτική περιοχή της Μεγάλης Βρύσης, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς από την πρόσφατη κακοκαιρία, αφού από την πλημμύρα ζώα πνίγηκαν, μηχανήματα καταστράφηκαν και όλος ο χώρος βούλιαξε σε τόνους λάσπης.

Δείτε βίντεο 

Σήμερα, 5 ημέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel» από την περιοχή, το ζευγάρι των ιδιοκτητών, οδηγήθηκε στην Αστυνομία όπου και κρατείται. Όλα ξεκίνησαν όταν σήμερα το πρωί, μηχάνημα έργων του Δήμου Λαμιέων κατευθύνθηκε προς την κτηνοτροφική μονάδα προκειμένου να προσεγγίσει έτερο σημείο στην ίδια περιοχή για εργασίες αποκατάστασης.

Καταγγελία για παρακώλυση συγκοινωνιών και η προσαγωγή on camera!

Οι ιδιοκτήτες, που όπως αναφέρουν ζητούσαν επί μέρες απεγνωσμένα βοήθεια, δεν επέτρεψαν την διέλευση του μηχανήματος, επικαλούμενοι έγγραφο που αποδεικνύει πως το δρομάκι από όπου θα περνούσε το όχημα, είναι ιδιωτικός χώρος που συμπεριλαμβάνεται στο οικόπεδο τους.


kontonikos-katastrofi_9-1024x577

kontonikos-katastrofi_13-1024x577

kontonikos-katastrofi_14-1024x577

Μετά την ένταση που επικράτησε, ειδοποιήθηκε ο Αντιδήμαρχος και εν συνεχεία η Tροχαία, η οποία έφτασε στο σημείο, για την προσαγωγή του κτηνοτρόφου με την κατηγορία της παρακώλυσης της συγκοινωνιών.

Δύο περίπου ώρες αργότερα, και ενώ ο κτηνοτρόφος κρατούνταν στην Αστυνομία, το μηχάνημα του Δήμου συνοδεία περιπολικών επέστρεψε στο σημείο της κτηνοτροφικής μονάδας, για να κατευθυνθεί σε άλλο σημείο της περιοχής για εργασίες αποκατάστασης.

Η γυναίκα του κτηνοτρόφου, μπήκε μπροστά στο μηχάνημα επικαλούμενη ότι το πέρασμα είναι ιδιοκτησία της, ενώ οι αστυνομικοί την οδήγησαν στο περιπολικό για να την προσαγάγουν στο Αστυνομικό Μέγαρο, με εντολή εισαγγελέα όπως ανέφεραν, όπως πληροφορεί το lamianow.gr.

kontonikos-katastrofi_10-1024x577

kontonikos-katastrofi_6-1024x577

Οι Αρχές ζήτησαν από την γυναίκα το έγγραφο που επικαλείται και που αποδεικνύει ότι ο δρόμος βρίσκεται εντός της ιδιοκτησίας της, αλλά εκείνη ζήτησε από αυτούς έγγραφο που να αποδεικνύει ότι είναι δημόσιος ο δρόμος (!), ενώ τους είπε ότι αν θέλουν να βρουν το δικό της έγγραφο θα έπερεπε να πάνε να ψάξουν  κάτω από τα βουνά λάσπης που έθαψαν τα υπάρχοντά της.

Ολική καταστροφή

Το LamiaNow, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ για τους πλημμυροπαθείς, είχε βρεθεί λίγο πριν την προσαγωγή της γυναίκας, στην κτηνοτροφική μονάδα για να καταγράψει τις εικόνες που άφησε πίσω της η κακοκαιρία. Η οικογένεια, που από το πέρασμα της βροχής έχασε 18 ζώα, καθώς και όλα τα εργαλεία και μηχανήματα που χρησιμοποιούσε στην εργασία της. Όλα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Αξιζει να σημειωθεί πως επίσης  έμειναν και άστεγοι, αφού το κοντέινερ που χρησιμοποιούσαν για κατοικία, παρασύρθηκε από τον χείμαρρο της νεροποντής. Από την περασμένη Τετάρτη, μέχρι σήμερα, το ζευγάρι χρησιμοποιεί ως; καταφύγιο, ένα μικρό αντίσκηνο και μία ομπρέλα θαλάσσης.

kontonikos-katastrofi_22-1024x768

kontonikos-katastrofi_23-1024x768

kontonikos-katastrofi_17-1024x577

«Κανένα ενδιαφέρον, καμία βοήθεια»

“Εδώ και μέρες ζητάμε βοήθεια, όμως έρχονται για να πάνε να βοηθήσουν παραπάνω στο γείτονα. Σε εμάς κανένα ενδιαφέρον, καμία βοήθεια. Χάσαμε τα πάντα, ντροπή….” δήλωνε μεταξύ άλλων η ιδιοκτήτρια λίγο πριν την προσαγωγή της.

kontonikos-katastrofi_18-1024x577

kontonikos-katastrofi-1024x768

Πηγή: lamianow.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ