Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλία: Άδεια ράφια σε σούπερ μάρκετ - Ξέμειναν από πετρέλαιο κίνησης

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι πληγείσες περιοχές

Πέρα από κάθε φαντασία είναι όσα ζουν οι κάτοικοι σε Θεσσαλία και Μαγνησία, με την πεδιάδα Ομολίου, από Παλαιόπυργο ως Στόμιο, να παραμένει βυθισμένη στο νερό. Συνεχείς είναι οι προσπάθειες ενίσχυσης των αναχωμάτων στον Πηνειό για να μην πνιγούν οι οικισμοί.

Όπως σημειώνουν σε ρεπορτάζ τους το choraagia και το onlarissa, η πεδιάδα που περικλείει το Ελευθέριο, η Δήμητρα, η Πλασιά, το Καστρί, η Αμυγδαλή, το Καλαμάκι, το Αρμένιο, ο Πλατύκα­μπος, είναι επίσης βυθισμένη -κατά το μεγαλύτερο τμήμα της- στο νερό, που ασταμάτητο έρχεται από τον υπερχειλισμένο Πηνειό στο ύψος της Γυρτώνης.

Σε απόγνωση στη Θεσσαλία, κατεστραμμένες καλλιέργειες

Οι αγρότες σε απόγνωση. Χαμένος γεωργικός εξοπλισμός, καλλιέργειες κατεστραμμένες, ελπίδα πια καμία για τη φετινή παραγωγή, ίσως και για τις επόμενες.

Ολόκληρος ο δήμος παντελώς αποκομμένος από τη Λάρισα. Αποκομμένος και από την πλευρά του Ομολίου και της κοιλάδας των Τεμπών. Αποκομμένος και από την πλευρά της Αγιάς, με πολύ νερό να τρέχει πάνω από το κομμάτι Δήμητρα - Ελευθέριο και να γίνεται αδύνατη, έτσι, η κυκλοφορία των οχημάτων.

Η μόνη διέξοδος ή είσοδος από ή στον δήμο είναι από Ομόλιο για ή από Θεσσαλονίκη, και όσον αφορά τη σύνδεση με τη Λάρισα ήταν ως χθες μέσω των αναχωμάτων της Κάρλας, Βελεστίνου και εν συνεχεία μέσω παλιάς ή νέας Εθνικής Οδού, η οποία όμως απαγορεύτηκε, γιατί ο κίνδυνος να συμβεί ατύχημα σε έναν τέτοιο άτυπο δρόμο είναι πάρα πολύ μεγάλος. Τα προβλήματα από όλη αυτή την κατάσταση πάρα πολλά.

Άδεια ράφια στη Λάρισα

Η τροφοδοσία ουσιαστικά ανύπαρκτη. Τέταρτη μέρα σήμερα απο­κλεισμού, και τα ράφια στα σούπερ μάρκετ σχεδόν άδεια σε βασικά προ­ϊόντα, διατροφικά και υγιεινής. Εμφιαλωμένο νερό δεν υπάρχει πουθενά, γαλακτοκομικά, όσπρια, μακαρόνια, αλεύρι, είδη όλα τους σε ανεπάρ­κεια. Από χθες το πρωί τα πρατήρια υγρών καυσίμων ξέμειναν από πε­τρέλαιο κίνησης, άλλο ένα σοβαρότατο πρόβλημα για τους αγρότες και τα γεωργικά τους μηχανήματα και αυτοκίνητα, τώρα μέσα στην περίοδο συγκομιδής των μήλων. Η βενζίνη ως το βράδυ είχε τελειώσει κι αυτή. Στα φαρμακεία, επίσης πρόβλημα με τη μεταφορά σκευασμάτων από τη φαρμακαποθήκη της Λάρισας. Μανάβικα άδεια. Φορτηγά ακινητοποιημένα να περιμένουν να φύγουν για την Αθήνα.

Και το μεγαλύτερο απ' όλα τα προβλήματα, οι επιβεβλημένες μετακινήσεις των αιμοκαθαιρόμενων στα νοσοκομεία της Λάρισας, τα προ­γραμματισμένα ραντεβού ασθενών, τα απρόοπτα περιστατικά υγείας για τα οποία πρέπει να γίνει διακομιδή στη Λάρισα. Αξίζει να αναφερθεί ότι πολλοί αιμοκαθαιρόμενοι αναγκάστηκαν να κάνουν τη διαδρομή Αγιά - Κάρλα - Βελεστίνο - Λάρισα και πάλι πίσω, διαδρομή διακοσίων χιλιομέτρων συνολικά να πας και να γυρίσεις. Δυόμισι ώρες να πας, δυόμισι να επιστρέψεις, τρεις να κάνεις αιμοκάθαρση, σύνολο οκτώ ώρες ταλαιπωρίας για κάθε αιμοκαθαιρόμενο.

adeia-rafia.jpg

Στο τμήμα του δρόμου Αγιά - Λάρισα από Δήμητρα ως Ελευθέριο, που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα με νερά πάνω στο οδόστρωμα, από χθες κινείται μόνο ένας μεγάλος γεωργικός ελκυστήρας με καρότσα, που μεταφέρει ανθρώπους προς τη Λάρισα για πολύ μεγάλη ανάγκη. Τρι­τοκοσμικές καταστάσεις αλλά σωτήριες αυτή τη στιγμή, μιας και δεν υπάρχει άλλος τρόπος συγκοινωνίας. Από σήμερα, δε, στην περίπτωση που πέσουν λίγο τα νερά στο «δρομολόγιο» αυτό θα μπει πυροσβεστικό όχημα.

Ο Δήμος Αγιάς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Παρά τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Αγιά - Λάρισα, σας γνωρίζουμε ότι αυτό έως και τώρα δεν κατέστη δυνατό. Μετά και τη χθεσινή ενημέρωση ότι έχει κλείσει και η μοναδική πρόσβαση στη Λάρισα, η οποία γινόταν μέσω του αναχώμα­τος της Κάρλας, ο Δήμος Αγιάς, προκειμένου να εξυπηρετούνται μόνο πολύ έκτακτα περιστατικά, όπως η μεταφορά ασθενών, φαρμάκων, κ.λπ., ενημερώνει ότι η προσπέλαση του επικίνδυνου σημείου του οδο­στρώματος στο ύψος του Ελευθερίου θα γίνεται με τη χρήση βαρέος οχήματος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγιάς ή ιδιωτικού γεωργικού ελκυστήρα, τους οποίους ευχαριστούμε. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2494024513, 6947610090».

Πηγή: Iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απάτη «μαμούθ» 645 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία κάνναβης
Στην εξιχνίαση ενός από τα μεγαλύτερα σχήματα Πόντσι στην ιστορία, μια «πυραμίδα» επενδυτών που δρούσε στον τομέα της κάνναβης, προχώρησαν πριν από...
Απάτη «μαμούθ» 645 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία κάνναβης