Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Καμπάνα» σε ΣΚΑΪ για εκπομπές της Τατιάνας Στεφανίδου - Για την υπόθεση Τοπαλούδη

Το πρόστιμο εκδόθηκε με 5 χρόνια καθυστέρηση - Τι ανέφεραν για τη δολοφονία Τοπαλούδη οι εκπομπές της Τατιάνας Στεφανίδου

Βαρύ πρόστιμο 120.000 ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στον ΣΚΑΙ για εκπομπές της Τατιάνας Στεφανίδου που αφορούσαν την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Το παράδοξο με την απόφαση δεν είναι τόσο η ποινή, όσο το γεγονός ότι η απόφαση του ΕΣΡ εκδόθηκε με 5 χρόνια καθυστέρηση, αφού οι εκπομπές που μπήκαν στο στόχαστρο της Αρχής είναι από το μακρινό...2018. Τέτοια ταχύτης!!

Η απόφαση του ΕΣΡ για την εκπομπή "Μαζί σου", που παρουσίαζε η γνωστή δημοσιογράφος, εκδόθηκε μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια, με τον τηλεοπτικό σταθμό να "παραπέμπεται" για τέσσερις παραβάσεις.

Σύμφωνα με το e-tetradio, 30 χιλιάδες ευρώ επιβλήθηκαν για "μη προστασία της μνήμης τεθνεώτος", 30 χιλιάδες ευρώ για "δημοσιοποίηση στοιχείων της μυστικής ποινικής προδικασίας", 30 χιλιάδες ευρώ για "υποβάθμιση της ποιότητας του προγράμματος" και 30 χιλιάδες ευρώ για "μη προστασία ανηλίκων τηλεθεατών".

Κατά τις ίδιες πηγές, το ΕΣΡ έκρινε ότι κατά τη διάρκεια των επίμαχων εκπομπών προβλήθηκαν λεπτομέρειες για το πώς δολοφονήθηκε η νεαρή κοπέλα, δόθηκαν στη δημοσιότητα εικόνες από τη σορό της, καθώς επίσης και βίντεο με τον ξυλοδαρμό εντός των φυλακών ενός εκ των -τότε- κατηγορουμένων για τον φόνο, καταθέσεις μαρτύρων για την υπόθεση, τμήμα της δικογραφίας και άλλα στοιχεία της ποινικής προδικασίας της υπόθεσης.

Για τους λόγους αυτούς η ολομέλεια του ΕΣΡ "δέχεται ότι η εγκαλουμένη παραβίασε εκ προθέσεως τις αναφερόμενες στο νομικό μέρος της παρούσας υποχρεώσεις της, κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα στο σκεπτικό" καταλήγει το σκεπτικό της απόφασης.

Πηγή: thetoc.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ