Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κωνσταντινίδης: Βοήθεια από ΥΜΑΘ στη Θεσσαλία - Στέλνει 170.000 μπουκάλια νερό

«Δεν θα αφήσουμε κανένα συνάνθρωπό μας αβοήθητο», τόνισε ο Στάθης Κωνσταντινίδης

Tριακόσιοι τόνοι εμφιαλωμένα νερά, τρόφιμα, βρεφικές πάνες και κρέμες, μπισκότα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώθηκαν μετά από πρόσκληση, που απηύθυνε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Στάθης Κωνσταντινίδης σε επιμελητήρια, φορείς, σωματεία και ιδιωτικές εταιρίες για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Ο υφυπουργός επισκέφθηκε το μεσημέρι τις εγκαταστάσεις της μεταφορικής εταιρίας στη Σίνδο, όπου έχει συγκεντρωθεί η ανθρωπιστική βοήθεια για να μεταφερθεί με έντεκα επικαθήμενα φορτηγά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στη Λάρισα.

"Είμαι συγκινημένος, πάρα πολύ ικανοποιημένος, όποια πόρτα και αν χτυπήσαμε, τη βρήκαμε ανοιχτή" είπε ο κ. Κωνσταντινίδης και πρόσθεσε:

"Θέλω να ευχαριστήσω την Goldair cargo , τον κ. Καλλίνικο και τους συνεργάτες του που μας διέθεσαν αυτό το χώρο για να φιλοξενηθούν τα πράγματα, μέχρις ότου ανοίξουν οι δρόμοι και μπορέσει να καταστεί δυνατή η μεταφορά τους στους πληγέντες".

Ο υφυπουργός ευχαρίστησε, επίσης, τα επιμελητήρια, τα σωματεία, τις επιχειρήσεις και τους απλούς πολίτες, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΥΜΑΘ, σημειώνοντας ότι οι φορείς αυτοί, εκτός από τη συνεισφορά τους στην πρωτοβουλία του υφυπουργείου, αναλαμβάνουν και δικές τους ξεχωριστές δράσεις αλληλεγγύης. Το μεγαλύτερο μέρος των όσων συγκεντρώθηκαν είναι εμφιαλωμένα νερά και συγκεκριμένα 170.000 μπουκάλια.

"Οι βορειοελλαδίτες απέδειξαν για μια ακόμη φορά το υψηλό τους αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς" είπε ο κ. Κωνσταντινίδης και συνέχισε:

"Είμαι πραγματικά ευγνώμων σε όλους, που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα. Δε θα αφήσουμε κανένα συνάνθρωπο μας αβοήθητο. Το κράτος από την πλευρά του και η Κοινωνία των Πολιτών συναθροίζουν δυνάμεις σε ένα κύμα ανθρωπιάς, που θα αποδειχθεί πιο δυνατό από το κύμα της κακοκαιρίας".

Τα προιόντα θα αρχίσουν να διακινούνται με τα φορτηγά, σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, από τη Δευτέρα, σταδιακά, προκειμένου να διευκολύνεται η διαδικασία εκφόρτωσης τους στον προορισμό τους και από εκεί θα γίνεται η διανομή τους στις πληγείσες περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανοίγουν 500 θέσεις εργασίας σε ειδικότητες ψηφιακής τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη
Το Σάββατο η «Ημέρα Καριέρας» Ψηφιακής Οικονομίας της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη - 40 επιχειρήσεις με 500 θέσεις εργασίας
Ανοίγουν 500 θέσεις εργασίας σε ειδικότητες ψηφιακής τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη