Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δύο κρούσματα σαλμονέλας στη Θεσσαλία - Ακατάλληλο ακόμα το νερό στο Βόλο

thessalia-plimmira-nero-kakokairia

Η ενημέρωση για τη Δημόσια Υγεία στη Θεσσαλία μετά την κακοκαιρία στη Θεσσαλία από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη

Σε νέα ενημέρωση προχώρησε το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, στη Λάρισα, σχετικά με την πορεία των εργασιών αποκατάστασης και των δράσεων αντιμετώπισης προβλημάτων και θωράκισης της δημόσιας υγείας, μετά την επέλαση της καταστροφικής κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, τον υφυπουργό Υποδομών, Νίκο Ταχιάο, τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για θέματα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Χρήστο Τριαντόπουλο, και τον αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννη Αρτοποιό.

Όπως είπε η κυρία Αγαπηδάκη, έχουν εντοπιστεί δύο κρούσματα σαλμονέλας στη Θεσσαλία, ενώ επίσης έχουν καταγραφεί 53 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 66 νέα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού.

Συνολικά, μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 234 περιστατικά γαστρεντερίτιδας και 254 που αφορούν λοίμωξη του αναπνευστικού.

Παράλληλα καταγράφηκε μια μικρή συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην Σκιάθο που σήμερα, με 12 ενεργά περιστατικά, βαίνει μειούμενη και δεν σχετίζεται ως φαίνεται με τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Αντίστοιχη περίπτωση συρροής κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας υπήρξε στην περιοχή των Σοφάδων με επτά νέες δηλώσεις σήμερα. Η αύξηση αυτή είναι υπό διερεύνηση και δεν παρατηρείται καμία άλλη συρροή στις πληγείσες περιοχές.

Οσον αφορά τις νοσηλείες για γαστρεντερίτιδα, έχουμε πέντε νέες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και τρεις στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Το σύνολο των νοσηλευμένων συμπολιτών μας στις δομές υγείας σε όλη την περιοχή είναι σήμερα 15.

Αντίστοιχα, όσον αφορά τις λοιμώξεις αναπνευστικού με, έχουμε 7 νέες νοσηλείες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και μια στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου ενώ το σύνολο ανέρχεται σε 13.

Επίσης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τόνισε ότι το νερό στον Βόλο παραμένει ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους