Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΥΠΕΞ: Οργανώνεται ο επαναπατρισμός της ελληνικής αποστολής που είχε τροχαίο στη Λιβύη

Η ελληνική αποστολή είχε σήμερα αυτοκινητιστικό ατύχημα κατά τη διάρκεια της οδικής μετάβασής της στην πόλη Ντέρνα

Ο επαναπατρισμός της Ελληνικής ανθρωπιστικής Αποστολής που βρίσκεται στη Λιβύη και που ενεπλάκη νωρίτερα σήμερα σε τροχαίο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό στελεχών της οργανώνεται όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Η ελληνική αποστολή που μετέβη προς παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, είχε σήμερα αυτοκινητιστικό ατύχημα κατά τη διάρκεια της οδικής μετάβασής της στην πόλη Ντέρνα», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

«Σε συντονισμό με το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βεγγάζη είναι σε ετοιμότητα για να παράσχει βοήθεια στην αποστολή και να συνδράμει στον επαναπατρισμό της», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι στελέχη υγειονομικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων τραυματίστηκαν τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, σε τροχαίο ατύχημα στη Λιβυή.

‘Οπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής 'Αμυνας, το λεωφορείο το οποίο μετέφερε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε μεταβεί στην Λιβύη στο πλαίσιο συνδρομής της χώρας μας, συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές της Ελλάδας, από τη σύγκρουση που συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στελέχη έχουν υποστεί ελαφρούς τραυματισμούς. Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία της περιοχής.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ