Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκροί τέσσερις Έλληνες της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη

Αναμένεται ανακοίνωση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκησαν νωρίτερα σήμερα μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λιβύη.

Παρά τις αρχικές πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ πως μετά το τροχαίο υπήρξαν ορισμένοι ελαφρά τραυματίες, τελικώς διεθνή μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν δηλώσεις του Othman Abduljaleel, υπουργού Υγείας της Λιβύης ο οποίος έκανε λόγο για 4 νεκρούς Έλληνες.

Από ελληνικής πλευράς έως τις 22:30 δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε διαψευστεί η εν λόγω είδηση, ούτε από το υπουργείο Εξωτερικών, το Εθνικής Άμυνας, ούτε από το ΓΕΕΘΑ, το οποίο νωρίτερα είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία γινόταν λόγος για τροχαίο ατύχημα στο οποίο υπήρχαν ελαφρά τραυματίες.

Δείτε φωτογραφίες από τις αναφορές στα διεθνή ΜΜΕ:

arab-1arab-2jerusalem-1

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η αποστολή αποτελείτο από 19 άτομα τα οποία έφτασαν το πρωί της Κυριακής μεταφέροντας τρεις τόνους τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό. Η αποστολή αποτελείτο από στελέχη του Ελληνικού Στρατού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Η αποστολή είχε φτάσει τα ξημερώματα με C-130 στη Λιβύη. Το αεροσκάφος έφτασε στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα στις 17:00 και στις 21:00 απογειώθηκε νέο αεροσκάφος που αναμένεται να φτάσει περίπου στις 23:00 να προσγειωθεί στη Βεγγάζη.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν όταν το απόγευμα της Κυριακής το ΓΕΕΘΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία γινόταν λόγος για τροχαίο δυστύχημα στο οποίο λεωφορείο της ελληνικής αποστολής συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό το οποίο βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα.

Στην ανακοίνωση ωστόσο γινόταν λόγος για ελαφρά τραυματισμένους οι οποίοι είχαν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής και ήδη δρομολογείτο ο επαναπατρισμός ολόκληρης της αποστολής.

Πηγή protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν δεν διέταξε την δολοφονία Ναβάλνι
Η αμερικανική εκτίμηση βασίστηκε σε μια σειρά πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων διαβαθμισμένων πληροφοριών, και σε μια ανάλυση των δημόσιων...
Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν δεν διέταξε την δολοφονία Ναβάλνι