Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χωρισμένοι στα 2 οι μετεωρολόγοι – Πού βλέπουν βροχές και σε τι ένταση (ΧΑΡΤΗΣ)

Ο διευθυντής της ΕΜΥ διαψεύδει τις προβλέψεις για νέα επικίνδυνη κακοκαιρία στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Μάχη με τον χρόνο δίνουν μέχρι και σήμερα κάτοικοι και συνεργεία στις πλημμυροπαθείς περιοχές στη Θεσσαλία και στις Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Καρδίτσας προκειμένου να αποκατασταθούν οι τεράστιες καταστροφές που έχει αφήσει πίσω της η κακοκαιρία Daniel.

Με τις «πληγές» να είναι ακόμη νωπές, μεγάλη ανησυχία προκάλεσε η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για μια νέα κακοκαιρία που «θα φέρει και πάλι αρκετή βροχή στη Θεσσαλία από την ερχόμενη εβδομάδα».

Ο μετεωρολόγος στην τελευταία πρόγνωση του καιρού στο Open, προειδοποίησε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα η χώρα θα επηρεαστεί από μια νέα σημαντική διαταραχή που θα θυμίζει - όχι στην ίδια ένταση - την κακοκαιρία «Daniel».

Χαρακτηριστικά, είπε:

Σύμφωνα με τα τελευταία καιρικά δεδομένα, η κακοκαιρία έρχεται από την Ευρώπη και θα δώσει βροχές: «Φαίνεται να κατεβαίνει μια διαταραχή από την Κεντρική Ευρώπη, θα πέσουν περισσότερες βροχές και θα πέσει και η θερμοκρασία. Επειδή όμως δυστυχώς αυτή την εποχή είναι ζεστές οι θάλασσές μας, τα κύματα κακοκαιριών αποκτούν περισσότερη ενέργεια ή μεγαλύτερη ένταση πάνω από το νερό. Άρα σίγουρα αν θα προκύψει μια κακοκαιρία θα έχει και αυτή κάποια ένταση».

Δείτε την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για την επερχόμενη νέα κακοκαιρία

 

Διαψεύδει τη πρόγνωση ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς: «Δεν θα έχουμε σημαντικά ύψη βροχής σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, Βόλο και Λάρισα»

Με ανάρτησή του, ωστόσο, ο Θοδωρής Κολυδάς διαφώνησε με την παραπάνω πρόγνωση. Όπως έγραψε στο Twitter, μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, αν και θάχουμε βροχές, δεν προβλέπεται κάτι σημαντικό. «Όσοι κάνουν συγκρίσεις συστημάτων, να γνωρίζουν ότι απευθύνονται στον μέσο πολίτη και δεν μιλάνε σε συνέδριο», συμπλήρωσε. Μάλιστα με νέα συνάρτηση, τόνισε πως τα μετεωγράμματα Καρδίτσας, Τρικάλων, Βόλου και Λάρισας δεν προβλέπουν σημαντικά ύψη βροχής.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ