Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Από την επόμενη εβδομάδα οι πληρωμές στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Έχουν υποβληθεί 24.184 οριστικοποιημένες και 4.834 προσωρινές αιτήσεις στην πλατφόρμα πρώτης αρωγής arogi.gov.gr

Από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι πληρωμές στους πληγέντες της φονικής κακοκαιρίας στη Θεσσαλία, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή (22.9.2023) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Τριαντόπουλος.

«Μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί 24.184 οριστικοποιημένες και 4.834 προσωρινές αιτήσεις στην πλατφόρμα πρώτης αρωγής arogi.gov.gr», σημείωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος για τους πληγέντες στη Θεσσαλία και πρόσθεσε πως «η διαδικασία διασταυρώσεων έχει αρχίσει με ταχύτητα και προσοχή, ενώ, από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας εκκινούν οι πληρωμές».

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Χρήστου Τριαντόπουλου και της Ειρήνης Αγαπηδάκη από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης εξήγησε ότι οι πληρωμές αφορούν «ζημιές και ανάγκες που δεν έχουν σχέση με προηγούμενα φαινόμενα, όπως ο “Ιανός”, που είχε πλήξει τη Θεσσαλία».

«Οι αυτοψίες, ύστερα και από τη σημερινή δράση, έχουν ξεπεράσει τις 16.500, σε περίπου 200 κοινότητες. Θα υπάρξει στεγαστική συνδρομή από το κράτος, για όσους έχουν πληγεί. Τις επόμενες ημέρες, ενεργοποιείται ειδική πλατφόρμα για το επίδομα στέγασης σε ανθρώπους που δε μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τριαντόπουλος.

Δείτε την ενημέρωση από τον Χρήστο Τριαντόπουλο και Ειρήνη Αγαπηδάκη: 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάμε Στοίχημα: Στο 1.98 combo με γκολ στο “MAPEI”
Μεγάλο Σάββατο σήμερα (04/05) και η δράση στην Ελλάδα είναι σε παύση, ωστόσο συνεχίζεται κανονικά σχεδόν σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη!
Πάμε Στοίχημα: Στο 1.98 combo με γκολ στο “MAPEI”