Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κατολίσθηση σε Εθνική Οδό από την κακοκαιρία - Έκλεισε ο δρόμος (VIDEO)

Ισχυρά φαινόμενα και αύριο Τρίτη

Η επέλαση της  κακοκαιρίας Elias έχει ξεκινήσει με τις βροχές που σημειώνονται να είναι ισχυρές και τα προβλήματα να είναι ορατά στους δρόμους. 

Στο Αίγιο, προκλήθηκε κατολίσθηση και έκλεισε η παλαιά εθνική οδός και κομμάτι της νέας, που άνοιξε στις 18:45, ενώ σε διπλανά χωριά ρίχνει χαλάζι.

Λόγω του συμβάντος, δεκάδες αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν με αποτέλεσμα στο σημείο να δημιουργηθεί μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Το συμβάν έγινε στο 162ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πάτρας – Αθήνας, στο ύψος του Αιγίου. Αυτή την ώρα βρίσκονται συνεργεία στο σημείο και επιχειρούν να ανοίξουν το δρόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ίδιο σημείο είχε γίνει πάλι κατολίσθηση όταν είχε «χτυπήσει» η κακοκαιρία Daniel.
 

 

Στο Αίγιο και τα χωριά Λαμπίρι και Κάτω Κλειτορία, ειδικότερα, η χαλαζόπτωση ήταν σφοδρή.
 

Μία από τις περιοχές που πλήττεται από την κακοκαιρία Elias είναι αυτή της Αχαΐας όπου πέφτει δυνατό χαλάζι και βροχή στην Κλειτορία.

Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε καταστροφές σε ελαιοκαλλιέργειες της ανατολικής Αιγιάλειας, με τους παραγωγούς να βλέπουν τους καρπούς πεσμένους στο έδαφος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ από το έντονο χαλάζι, έχουν προκληθεί ζημιές σε σπίτια, αυτοκίνητα και καλλιέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται απόψε στη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και τη Στερεά.

Ισχυρά φαινόμενα και την Τρίτη

Την Τρίτη, καθώς η ατμοσφαιρική διαταραχή της ανώτερης ατμόσφαιρας (ψυχρή λίμνη) που ευθύνεται για την κακοκαιρία θα βρίσκεται στο Νότιο Ιόνιο, και σε συνδυασμό με επιφανειακό βαρομετρικό χαμηλό άστατος καιρός θα επικρατήσει και πάλι στη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα.

Σε αυτές τις περιοχές θα εκδηλώνονται κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη, κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Πηγή: protothema

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους