Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εφιαλτική νύχτα στον Βόλο: Έσπασε ποταμός – Ορμητικοί χείμαρροι μπήκαν στην πόλη

Εκατοντάδες απεγκλωβισμοί - Πάνω από 80 πόντους τα ορμητικά νερά - Το 80% της πόλης έχει βυθιστεί στο σκοτάδι

Δραματικές στιγμές ζουν και πάλι οι κάτοικοι του Βόλου, καθώς σχεδόν 20 ημέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα του Daniel, επευλαύνει η κακοκαιρία Elias.

Κάτοικοι του Βόλου, σε βίντεο που έχουν αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποτυπώνουν τους ορμητικούς χειμάρρους που έχουν κατακλύσει τους δρόμους γύρω από τον ποταμό Κραυσίδωνα, ο οποίος ξεχείλισε λόγω του εξαιρετικά μεγάλου όγκου νερού που έπεσε στην ευρύτερη περιοχή.

Νωρίτερα, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Φρόσω Παύλου, η οποία βρίσκεται εγκλωβισμένη σε σημείο κοντά στον Κραυσίδωνα, επιβεβαίωσε πως «έσπασε» το ποτάμι.

Δείτε χαρακτηριστικά βίντεο 

 

 

 

 

 

Δραματικό μήνυμα Μπέου: Χειρότερη από τον Daniel

Ο δήμαρχος Βόλου, σε μήνυμά του μέσα από το αυτοκίνητο, ενώ η κακοκαιρία Elias βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, είπε ότι τα φαινόμενα είναι πιο σφοδρά από εκείνα της κακοκαιρίας Daniel και κάλεσε τους πολίτες να ανέβουν σε ψηλούς ορόφους για να προστατευθούν.

Στο μήνυμά του ο Αχιλλέας Μπέος αναφέρει:

«Αυτή η καταρρακτώδης βροχή είναι μεγαλύτερη από τις 6 Σεπτεμβρίου. Κόπηκε ο δρόμος στη μέση στην Παιδόπολη της Αγριάς. Πλημμύρες παντού. Αν συνεχίσει έτσι θα σπάσει ο Κραυσίδωνας σε λίγα λεπτά. Σας παρακαλώ, σας εκλιπαρώ, αν μένετε σε ισόγεια και σε πρώτους ορόφους, ανεβείτε σε ψηλότερους ορόφους. Αν χρειαστείτε βοήθεια καλέστε στα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι οργή είναι αυτή από τη φύση. Προστατεύσετε τους εαυτούς σας. Η βροχή θα συνεχιστεί όλη νύχτα. Μείνετε ψηλά. Μην κυκλοφορείτε».

 

Εγκλωβίστηκε στον Κραυσίδωνα δημοσιογράφος της ΕΡΤ

Εγκλωβισμένη στον Κραυσίδωνα στον Βόλο είναι η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Φρόσω Παύλου, μαζί με τον τεχνικό της, λόγω της κακοκαιρίας Elias. Η δημοσιογράφος ετοιμαζόταν να μεταδώσει ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Σε δηλώσεις της μάλιστα, στην ΕΡΤ είπε: «Είμαστε δίπλα από το ποτάμι που έσπασε και περιμένουμε μέσα στα σκοτάδια. Περιμένουμε με υπομονή να έρθουν να μας πάρουν. Είμαστε εγώ και ο τεχνικός».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ