Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Βυθίστηκε μέσα σε 1,5 λεπτό - Ακούστηκε μεγάλο μπαμ

Πώς περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες τις δραματικές στιγμές της πτώσης του ελικοπτέρου στη βόρεια Εύβοια

Τις δραματικές στιγμές λίγο πριν την πτώση του ελικοπτέρου στην θαλάσσια περιοχή της παραλίας Αχλάδι στη βόρεια Εύβοια, περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας.

«Ήταν πολύ κοντά στο σπίτι μου, ένα κίτρινο ελικόπτερο που πετούσε πολύ χαμηλά και έκανε μανούβρες. Μετά έστριψε ξαφνικά αριστερά και άκουσα ένα μπαμ, άκουσα την έκρηξη, εκείνη την ώρα έριχνε καρέκλες» είπε ο μάρτυρας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα ελικόπτερο Agusta Α-109 που εκτελούσε δρομολόγιο, Αφίδνες - Βόλος με ενδιάμεση στάση το Μαντούδι.

Σύμφωνα με άλλον αυτόπτη μάρτυρα, το ελικόπτερο, ενώ ήταν στον αέρα, άρχισε να παίρνει περίεργη κλίση, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκε ένας ισχυρός κρότος.

Το ελικόπτερο που κατέπεσε στη θάλασσα στη βόρεια Εύβοια λίγο πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης «πετούσε πολύ χαμηλά στα πέντε μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας» σύμφωνα με έναν από τους κατοίκους της περιοχής που είδε τη μοιραία πτήση. «Είπαμε ότι θα ψάχνει κάποιον γι' αυτό πετούσε πάνω-κάτω» πρόσθεσε ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας. Σύμφωνα με τον ίδιο το ελικόπτερο Α-109 «έκανε μια διαδρομή 10 λεπτών, ξαφνικά ακούσαμε ένα ‘μπαμ’ και χάθηκε».

«Επειδή έχει πολλά ξύλα στη θάλασσα από την κακοκαιρία θεώρησα ότι ψάχνει κάποιον και κατέβηκε χαμηλά για αναγνώριση» κατέληξε ο αυτόπτης μάρτυρας για το ελικόπτερο που κατέπεσε ανοιχτά της παραλίας Αχλάδι.

Η στιγμή της πτώσης όπως καταγράφηκε σε video:

Επί τόπου έσπευσαν τέσσερα πλωτά σκάφη του Λιμενικού και δύο ιδιωτικά, ενώ απογειώθηκε και ένα ελικόπτερο.

Ελικόπτερο σπεύδει στην περιοχή όπου κατέπεσε το Α-109:

Στο σημείο βρίσκονται ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπάνος, ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδής της και ο δήμαρχος Μαντουδίου.

«Το ελικόπτερο έπεσε στην παραλία Αχλαδίου μπροστά στο σπίτι μου», είπε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μαντουδίου.

 

«Βυθίστηκε μέσα σε 1,5 λεπτό», λέει o πρόεδρος Αχλαδίου

«Κάτι συνέβη στον αέρα με αποτέλεσμα να πέσει στην θάλασσα. Έπεσε 300 μέτρα από την ακτή και βυθίστηκε μέσα σε 1,5 λεπτό. Τρέξαμε γρήγορα στην παραλία μήπως βρούμε κανένα στοιχεία αλλά τίποτα δεν βρέθηκε κάτι. Έχει χαθεί μέσα στην θάλασσα αλλά δεν μπορούμε να το εντοπίσουμε γιατί έχει αλλάξει χρώμα το νερό. Έχουμε ειδοποιήσει του πάντες», λέει στο protothema.gr o πρόεδρος Αχλαδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο ελικόπτερο επέβαινε μόνο ο χειριστής, καθώς από το ΕΚΑΒ δεν έχουν ενημέρωση για δεύτερο άτομο.

Στην περιοχή, βρίσκεται και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Το ασθενοφόρο έφυγε από Κέντρο Υγείας Μαντουδίου γιατί από την περιοχή της Ιστιαίας δεν ήταν εφικτή η πρόσβαση, λόγω της κακοκαιρίας.

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ