Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πτώση ελικοπτέρου: Στις έρευνες και Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών (VIDEO)

Άγνωστος ο λόγος που είχε πάει στο Μαντούδι - Πρόκειται για πολιτικού τύπου ελικόπτερο που απογειώθηκε από το ελικοδρόμιο Αφιδνών

Σε εξέλιξη είναι έρευνες του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή Αχλάδι Ευβοίας για τον εντοπισμό του ιδιωτικού ελικοπτέρου που έπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στην περιοχή όπου δοκιμάζεται από την κακοκαιρία. Στο σημείο των ερευνών εκτός από σκάφη του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη μεταβαίνει και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού για την παροχή συνδρομής.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γιώργος Σιδέρης, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στις 10:13 το συγκεκριμένο ελικόπτερο Α – 109 απογειώθηκε από έναν λόφο κοντά στο Μαντούδι. Οι κάτοικοι και η αστυνομία κάνουν λόγο για περίεργη συμπεριφορά στον αέρα, δηλαδή ότι άρχισε και έπαιρνε κλίσεις μέχρι που κατέπεσε στο νερό.

Λίγη ώρα αργότερα σήμανε συνολικά συναγερμός στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης από την 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο. Ένα Super Puma απογειώθηκε, όπως επίσης έφτασαν στην συγκεκριμένη περιοχή και άνδρες του 575 Τάγματος Πεζοναυτών, που βρίσκονται στη Βόρειο Εύβοια για να βοηθήσουν τους πληγέντες από την κακοκαιρία, ώστε να πάρουν μέρος και αυτοί στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Σιδέρη είναι άγνωστος ο λόγος που είχε πάει το ελικόπτερο στο Μαντούδι. Πρόκειται για πολιτικού τύπου ελικόπτερο που απογειώθηκε από το ελικοδρόμιο Αφιδνών και όχι για κάποιο ελικόπτερο το οποίο ανήκει στα σώματα Ασφαλείας ή στις Ένοπλες Δυνάμεις.

 

 

 

O Δήμαρχος Μαντουδίου δήλωσε νωρίτερα στην ΕΡΤ ότι το ελικόπτερο έπεσε στην παραλία Αχλαδίου. «Μπροστά από το σπίτι μου έχει πέσει, με ειδοποίησαν δικοί μου άνθρωποι και πάμε τώρα στο σημείο» ανέφερε ο κ. Γεώργιος Τσαπουρνιώτης.

 

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου στην Εύβοια

Βίντεο από την στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου στην Εύβοια δημοσιεύει η ΕΡΤ. Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο το ελικόπτερο πετούσε πάνω από την Άγια Άννα και έπεσε στην παραλία Αχλαδίου.

Βίντεο – ντοκουμέντο:

«Εάν η ορατότητα ήταν πολύ περιορισμένη θα έπρεπε να ενημερωθούν για τον καιρό της διαδρομής από εκεί που βρισκόνταν στο Μαντούδι μέχρι τον Βόλο. Εάν ο καιρός είχε πολύ χαμηλή νέφωση και είχε και έντονη βροχή κανονικά δεν θα έπρεπε να απογειωθούν» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πτέραρχος εν αποστρατεία Κώστας Ιατρίδης μιλώντας στην εκπομπή Newsroom και τους δημοσιογράφους Σταυρούλα Χριστοφιλέα και Μάκη Προβατά για την πτώση του ελικοπτέρου.

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανοίγουν 500 θέσεις εργασίας σε ειδικότητες ψηφιακής τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη
Το Σάββατο η «Ημέρα Καριέρας» Ψηφιακής Οικονομίας της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη - 40 επιχειρήσεις με 500 θέσεις εργασίας
Ανοίγουν 500 θέσεις εργασίας σε ειδικότητες ψηφιακής τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη