Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μπέος: Δεν είναι ώρα να κλαίμε, ώρα να σηκώσουμε τα μανίκια για τον Βόλο (VIDEO)

Οι δηλώσεις του δημάρχου του Βόλου για την καταστροφή που έχει δεχθεί ο Βόλος μετά από δύο συνεχόμενα χτυπήματα από κακοκαιρίες

Για τις δραματικές ώρες που βιώνει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες ο Βόλος μίλησε ο δήμαρχος της πόλης Αχιλλέας Μπέος. Μιλώντας στο Mega για τις καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Elias» ανέφερε ότι «ο Θεός και φύση εκδικούνται, γιατί σε πολλά πράγματα ευθυνόμαστε και οι άνθρωποι, έχουμε κάνει παράνομες παρεμβάσεις και δυστυχώς ίσως να πληρώνουμε αυτά τα πράγματα».

«Δεν είναι ώρα για να κλαίμε αλλά να σηκώσουμε τα μανίκια και να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας και να φέρουμε τον Βόλο εκεί που ήταν, και θα το κάνουμε», συμπλήρωσε ο κ. Μπέος. 

Ακόμη ο δήμαρχος του Βόλου υποστήριξε ότι «αυτό που συνέβη είναι ένα μπλακ άουτ. Δηλαδή στις 6 Σεπτεμβρίου να υπάρχει αυτή η καταιγίδα, η καταστροφή, μετά από 3 -4 μέρες να αρχίζουμε να καθαρίζουμε, να βρίσκουμε τα πατήματά μας και μετά από 20 ημέρες να έχει έρθει η πόλη στην προτέρα κατάσταση και να συμβαίνει αυτή η καταστροφή. Δεν μπορώ να το πιστέψω, είναι μια θλίψη και ιδιαίτερα για ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους».

Σύμφωνα με τον κ. Μπέο «η προτεραιότητα είναι να πάρουν άμεσα τις αποζημιώσεις ο κόσμος από την πρώτη καταιγίδα. (…) Ξεκινάμε από σήμερα το βράδυ συντονισμένα προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να επανέλθει η πόλη στα κανονικά της». Μάλιστα θέλοντας να δώσει απαντήσεις σε όσους υποστηρίζουν ότι δεν λειτούργησαν τα φρεάτια και τα αντιπλημμυρικά έργα τόνισε ότι «τέτοια μεγάλη καταστροφή, τέτοια φαινόμενα καιρικά δεν μπορείς να τα προβλέψεις.

Αποδείχθηκε περίτρανα, γιατί κάποιοι έλεγαν για τα φρεάτια και τους αγωγούς, ότι ούτε μια σταγόνα νερό δεν υπάρχει στους δρόμους γιατί τα φρεάτια λειτούργησαν κανονικά αλλά είναι γεμάτοι λάσπη οι δρόμοι, οι πλατείες, τα μαγαζιά, τα σπίτια. Τα φρεάτια και οι αγωγοί δεν είναι για λάσπες, είναι για νερό».

Σε άλλο σημείο δήλωσε ότι το ρεύμα έχει αρχίσει να επανέρχεται τόσο στην πόλη του Βόλου όσο και σε περιοχές γύρω από αυτήν. «Νόμιζα ότι βρίσκομαι στους καταρράχτες του Νιαγάρα, ερχόταν από το βουνό νερό καταρράχτες, πέφτανε βράχια. Είχαν κλείσει δρόμοι, χωριά κοπήκανε, γέφυρες, μεγάλη καταστροφή», συμπλήρωσε. Παράλληλα ο δήμαρχος Βόλου αποκάλυψε ότι η Μακρυνίτσα δεν είναι προσβάσιμη καθώς ο δρόμος έχει καταστραφεί. 

Δείτε το βίντεο


Ο Μπέος αναλαμβάνει τον συντονισμό για την αποκατάσταση της πόλης

Στο μεταξύ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου με τη συμμετοχή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, του υφυπουργού παρά τον πρωθυπουργό Γιάννη Μπρατάκου, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη και του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο αλλά και με την παρουσία ανωτάτων αξιωματικών των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού που συμμετέχουν στις προσπάθειες της παροχής βοήθειας στους κατοίκους του Βόλου.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του δημάρχου Βόλου, τον γενικό συντονισμό για την αποκατάσταση των ζημιών από τη δεύτερη αλλεπάλληλη θεομηνία (πλην των παρεμβάσεων σε χειμάρρους και ποτάμια που είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας) και την επαναφορά της πόλης στην κανονικότητα ανέλαβε ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται το πρόβλημα της έλλειψης νερού σε όλη την πόλη του Βόλου λόγω των καταστροφών που προκλήθηκαν και η ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου ανακοίνωσε ότι τηλέφωνο εκτάκτου ανάγκης είναι το 6977420835, σε θέματα που αφορούν την ύδρευση.

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ