Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πτώση ελικοπτέρου: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου (VIDEO)

Συμμετέχουν και βατραχάνθρωποι – Επιχείρηση σε βάθος 60 μέτρων στη θάλασσα

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του χειριστή, μετά την πτώση ελικοπτέρου στην παραλία Αχλάδι, στη βόρεια Εύβοια χωρίς ωστόσο, να έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής κάποιο ίχνος του. Η επιχείρηση συνεχίζεται με το πρώτο φως της ημέρας σε βάθος 60 μέτρων στη θάλασσα, όπου εκτιμάται ότι έχει πέσει το ελικόπτερο.

Πρόκειται για ένα Agusta Α109, πολιτικού τύπου το οποίο εκτελούσε ιδωτική πτήση, Αφίδναι- Μαντούδι - Βιομηχανική Περιοχή Βόλου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα πτήσης, το ελικόπτερο έφυγε στις 8:00 από τις Αφίδνες με προορισμό τη ΒΙΠΕ Βόλου. Η κακοκαιρία οδήγησε τον πιλότο να προσγειωθεί στο Μαντούδι, μέχρι να βελτιωθεί ο καιρός χωρίς ωστόσο, να έχει γίνει γνωστό αν εκεί επιβιβάστηκε κάποιο άλλο άτομο. Μέχρι τώρα όμως αναφορές θέλουν τον χειριστή να ήταν μόνος του στο ελικόπτερο.

Στη συνέχεια απογειώθηκε και πάλι για τον προορισμό του. Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες ενδεχομένως έκανε χαμηλή πτήση για να αποφύγει την κακοκαιρία, ενώ κάτοικοι άκουσαν έναν πολύ δυνατό θόρυβο, είδαν τον ελικόπτερο να χάνεται από τον ουρανό και να πέφτει στη θάλασσα, σε σημείο όπου το βάθος φτάνει μέχρι και τα 60 μέτρα.

Η στιγμή της πτώσης:

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πλωτά μέσα, ένα ελικόπτερο Super Puma και βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος, ωστόσο, μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας οι έρευνες ήταν άκαρπες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν είναι ελικόπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι μισθωμένο ελικόπτερο και να πετά για κάποιον από τους φορείς που εμπλέκονται στη διαχείριση των καιρικών φαινομένων στην περιοχή.

Πηγή: skai.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανοίγουν 500 θέσεις εργασίας σε ειδικότητες ψηφιακής τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη
Το Σάββατο η «Ημέρα Καριέρας» Ψηφιακής Οικονομίας της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη - 40 επιχειρήσεις με 500 θέσεις εργασίας
Ανοίγουν 500 θέσεις εργασίας σε ειδικότητες ψηφιακής τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη