Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Βυθισμένος» στη λάσπη ο Βόλος - Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι (ΦΩΤΟ)

Πάνω από 1.500 οι κλήσεις στην Πυροσβεστική – συνεχίζονται οι απαντλήσεις από σπίτια και καταστήματα

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στο Βόλο από το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias. Η νύχτα πέρασε ήρεμα, χωρίς έντονα καιρικά φαινόμενα και τα νερά έχουν υποχωρήσει ωστόσο, παραμένει μεγάλη ποσότητα λάσπης.

Παράλληλα, συνεχίζονται απ΄ τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Μαγνησίας, οι απαντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα, μετά και τη δεύτερη κακοκαιρία. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο magnesianews.gr, στέλεχος της Π.Υ. Βόλου, τα τηλεφωνήματα των συμπολιτών είναι συνεχή, με συνέπεια κλιμάκια της υπηρεσίας, να βρίσκονται διάσπαρτα κυρίως στην πόλη και σε πλημμυρισμένα σημεία και να επιχειρούν.

bolos_plimmyres_2.jpeg
bolos_plimmyres_4.jpeg

Χαρακτηριστικές της κατάστασης που επικρατεί είναι οι 1.520 κλήσεις που δέχθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από το πρωί της Τετάρτης έως τις 18.00 το απόγευμα της Πέμπτης ενώ μόνο το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη έγιναν 257 διασώσεις μέσα στην πόλη του Βόλου.

Πρόκειται για τη δεύτερη κακοκαιρία που πλήττει μέσα σε λίγες ημέρες τη Μαγνησία με τους κατοίκους να προσπαθούν να σώσουν ότι έχει απομείνει από τις περιουσίες τους.  Όλα τα σχολεία του Δήμου Βόλου θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της υδροδότησης και της ηλεκτροδότησης σε περιοχές που για ακόμα μία φορά έμειναν χωρίς νερό και ρεύμα. Ωστόσο, σε αρκετές περιοχές το ρεύμα έχει επανέλθει.

bolos_plimmyres_3.jpeg

Στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας βρίσκονται μεγάλες δυνάμεις του Στρατού και συνδράμουν στις εκκλήσεις για βοήθεια ενώ όλη η δύναμη της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών βρίσκεται στους δρόμους με μεγάλα οχήματα, βάρκες και μηχανήματα έργου της 1ης Στρατιάς και προσπαθούν σε συνεργασία με δυνάμεις της πυροσβεστικής που έχουν καταφθάσει από όλη την Ελλάδα να στηρίξουν μία κατεστραμμένη πόλη.

bolos_plimmyres_5.jpeg

Πολλές συνοικίες του Βόλου και τα προάστια του, έχουν κατακλυστεί από νερά και λάσπη όπως το Παλαιό Λιμεναρχείο, η Παπαδιαμάντη, ο Άγιος Παντελεήμονας, μέρος του κέντρου και της παραλίας του Βόλου, τα Παλαιά, οι Άγιοι Ανάργυροι, το Νέο Δέλτα, η Νεάπολη, το Πολυτεχνείο, καθώς ο Κραυσίδωνας υπερχείλισε.

bolos_plimmyres_6.jpeg

Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, ενώ σημαντικές ζημιές έχει υποστεί και το “Αχιλλοπούλειο” νοσοκομείο. Πολλοί δρόμοι είναι αδιάβατοι, ενώ αρκετές συνοικίες είναι ακόμη μέσα στο νερό. Αποκομμένος συγκοινωνιακά είναι ο Άνω Βόλος, καθώς η κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο. Σε αρκετά σημεία, η άσφαλτος άνοιξε στα δυο, σημειώθηκαν κατολισθήσεις.

bolos_plimmyres_7.jpeg

Οι εικόνες είναι τραγικές στην Αγριά όπου έχουν καταστραφεί όλοι οι δρόμοι, πολλά σπίτια έχουν πλημμυρίσει, επιχειρήσεις στο παραλιακό μέτωπο έχουν καταστραφεί, αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα, το σιδηροδρομικό δίκτυο έχει υποστεί ζημιές. Ίδιο σκηνικό και στα Άνω και Κάτω Λεχώνια, όπως και στα Πλατανίδια. Έχει καταστραφεί το οδικό δίκτυο στην Παιδόπολη και στην Αγριά και δεν υπάρχει οδική σύνδεση με το Βόλο. Όπως επίσης και του Νότιου Πηλίου με την πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Αντίστοιχες εικόνες και στα δυτικά προάστια του Βόλου, με καταστροφές στις Αλυκές, τα Πευκάκια, την Κριθαριά, τον Άγιο Γεώργιο Κυνηγών και το Μάραθο.

bolos_plimmyres_8.jpeg

Πηγή: skai.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ