Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλία: Σήμερα η 2η καταβολή 2,5 εκατ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς

Η σημερινή ενημέρωση από τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Σήμερα πραγματοποιείται η 2η καταβολή της πρώτης αρωγής εντός της τρέχουσας εβδομάδας μέσα από την πλατφόρμα της κρατικής αρωγής», δήλωσε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για θέματα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Χρήστος Τριαντόπουλος από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα. 

Όπως εξήγησε η σημερινή καταβολή αφορά 575 δικαιούχους συνολικού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ. «Έτσι αυτή την εβδομάδα έχουν καταβληθεί αθροιστικά 11,1 εκατ. ευρώ και στο σύνολο μέχρι τώρα 36,7 εκατ. ευρώ.»

Από την πλευρά του ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτης Σερέτης ανέφερε πως συνολικά έχουν καταγραφεί το τελευταίο 24ωρο 1272 προσελεύσεις στα ΤΕΠ των μονάδων υγείας , εκ των οποίων 32 με λοίμωξη του γαστρεντερικού συστήματος και 86 με λοίμωξη του αναπνευστικού. Από τους ελέγχους προέκυψε ότι οι 49 είχαν θετικό τεστ για κορωνοϊό. Έχουν καταγραφεί το  τελευταίο 24ωρο 6 νέες νοσηλείες λόγω γαστρεντερίτιδας και 15 λόγων λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος. Δεν παρατηρείται συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στις υπό επιτήρηση περιοχές, ανέφερε ο ίδιος. Επίσης, δεν διαγνώστηκε νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα λεπτοσπείρωσης . Μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί 9 κρούσματα λεπτοσπείρωσης.

Δείτε την ενημέρωση:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ