Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λέκκας: Για αυτοψία στα πλημμυρισμένα - Υπάρχει κίνδυνος από κατολισθήσεις

Ο Ευθύμιος Λέκκας τόνισε ότι χρειάζονται άμεσα μέτρα για να αποκατασταθούν οι ζημιές

Πολύ μεγάλες είναι οι καταστροφές που άφησαν στο πέρασμά τους οι κακοκαιρίες Daniel και Εlias στην Εύβοια, όπως εξακρίβωσε σε αυτοψία που πραγματοποίησε σήμερα ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως τόνισε μιλώντας, στο evima.gr, ο κ.Λέκκας, που επισκέφθηκε σήμερα μαζί με τον δήμαρχο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας συγκεκριμένα σημεία, διαπίστωσε εκτεταμένες καταστροφές συσσωρευτικά από τα δύο απανωτά κύματα κακοκαιρίας που χτύπησαν το νησί.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα διαπιστώνονται κατά βάση στις περιοχές όπου τα ακραία φαινόμενα από την κακοκαιρία Daniel και Elias ήταν πιο έντονα.

Οι καταστροφές αφορούν σε σπίτια, δρόμους, υποδομές.

Προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στον επαρχιακό δρόμο από Αιδηψό σε Λίμνη και από Μαντούδι μέχρι Ιστιαία, και το αντίστροφο, καθώς οι κατολισθήσεις συνεχίζονται.

«Θα πρέπει να γίνει μια σύσκεψη κυβέρνησης, περιφέρειας μαζί με τους δήμους ώστε να δοθεί οικονομική ενίσχυση στη Βόρεια Εύβοια για να αποκατασταθούν οι ζημιές», σχολίασε ακόμη ο καθηγητής, επισημαίνοντας πως οι δήμοι δεν θα μπορέσουν να σηκώσουν αυτό το βάρος της αποκατάστασης σε οικονομικό επίπεδο, αναφέρει το evima.

Λέκκας στο Evima.gr: Κίνδυνος από τις κατολισθήσεις – Απαιτούνται άμεσα μέτρα στην Εύβοια

Πηγή: evima.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν
Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά
Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν