Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Τι ώρα θα έχουμε εικόνα των αποτελεσμάτων

Στις 7 το απόγευμα της Κυριακής θα κλείσουν οι κάλπες

Από τις 07:00 της Κυριακής (08/10), θα αρχίσουν να... γεμίζουν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ώστε να αναδειχθούν οι αιρετοί στους δήμους και στις περιφέρειες της χώρας.

Παρά το ότι η κάλπη θα είναι διπλή (δημοτικές και περιφερειακές εκλογές), «καθαρή» εικόνα των αποτελεσμάτων θα υπάρξει γρήγορα αφού οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έχουν εφοδιαστεί με τάμπλετ.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Αθανάσιος Μπαλέρμπας, δήλωσε το Σάββατο (07/10) στον ΣΚΑΪ:

 «Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαλογή των ψηφοδελτίων και η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων των υπερσυνδυασμών, ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα στείλει ηλεκτρονικά το πρώτο αποτέλεσμα, το οποίο θα είναι επιβεβαιωμένο. Υπολογίζουμε ότι το πιο μικρό τμήμα θα δώσει το αποτέλεσμα γύρω στις 19:45. Εικόνα θα έχουμε μετά τις 21:00 - 21:30» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, διευκρίνισε ότι «σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχει κατάλογος ετεροδημοτών, ο καθένας θα πάει να ψηφίσει στον τόπο που είναι εγγεγραμμένος».

Η εκλογική διαδικασία θα διαρκέσει 12 ώρες. Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές 07:00-19:00, εκτός κάποιων περιπτώσεων όπου θα υπάρχουν ουρές έξω από κάποιο εκλογικό τμήμα, όπου συνήθως δίνεται παράταση λίγων λεπτών, κάτι που αποφασίζει ο εκάστοτε δικαστικός αντιπρόσωπος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών «βλέπει» η ΕΛΑΣ - Τον πυροβόλησαν δίπλα σε παιδική χαρά
Ο 41χρονος - θύμα της δολοφονικής επίθεσης - είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές
Θεσσαλονίκη: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών «βλέπει» η ΕΛΑΣ - Τον πυροβόλησαν δίπλα σε παιδική χαρά