Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τραγωδία στο Κιλκίς: Πέθανε εργαζόμενος εν ώρα εργασίας – Καθάριζαν γραμμές ΟΣΕ

Κατά τη διάρκεια εργασιών για τον καθαρισμό γραμμών του ΟΣΕ – Ελλιπή μέτρα ασφαλείας καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων

Τραγωδία εκτυλίχτηκε χθες, Δευτέρα, το απόγευμα σε περιοχή του Κιλκίς, όπου σημειώθηκε ένα εργατικό δυστύχημα από το οποίο έχασε τη ζωή του ένας 55χρονος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, το δυστύχημα έγινε χθες περίπου στις 18:30 το απόγευμα κοντά στην Ειδομένη, Ο 55χρονος ο οποίος εργαζόταν σε τεχνική εταιρεία εκτελούσε εργασίες καθαρισμού σε γραμμές του ΟΣΕ, επιβαίνοντας σε μηχάνημα το οποίο χειριζόταν συνάδελφός του. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, έχασε την ισορροπία του και έπεσε μπροστά στο μηχάνημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι. Στο σημείο βρέθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο ο 55χρονος είχε ήδη καταλήξει.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας συνέλαβαν τον οδηγό του μηχανήματος και τον εργοδηγό της εταιρίας, οι οποίοι στη συνέχεια με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι. Για το τραγικό δυστύχημα έχει παραγγελθεί νεκροψία-νεκροτομή.

 

Ανακοίνωση από το Συνδικάτο Οικοδόμων

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και στις Κατασκευές Νομού Θεσσαλονίκης, αναφέρει ο ότι εργαζόμενος «έχασε τη ζωή του την ώρα του μεροκάματου» και κάνει λόγο για «συνθήκες όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι ελλιπή και η εντατικοποίηση κυριαρχεί».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο αναφέρει:

Συνάδελφος οικοδόμος έχασε τη ζωή του την ώρα του μεροκάματου σε συνθήκες όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι ελλιπή και η εντατικοποίηση κυριαρχεί.

Για το νέο αυτό θανατηφόρο εργοδοτικό έγκλημα δεν φταίει η κακιά η ώρα ούτε το κακό μας ριζικό. Φταίει που για τα κέρδη του κεφαλαίου εντατικοποιείται η δουλειά, καταργούνται ακόμη και στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας με το κερασάκι να νομοθετούνται και επίσημα οι 13 ώρες εργασίας που εξοντώνουν συστηματικά και σταθερά τους εργαζόμενους.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους Οικοδόμους να σηκώσουν το κεφάλι και να αγωνιστούν για ζωή με δικαιώματα μέσα από τον οργανωμένο και συλλογικό αγώνα γιατί μόνο αυτός θα φέρει αποτελέσματα και δεν θα θρηνούμε καθημερινά συναδέλφους.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποκαλυπτικός ο Λοβέρδος: «Έχω μια στιγμή που είπα ότι θέλω να πεθάνω» (VIDEO)
Το παράπονο του προέδρου του κόμματος «Δημοκράτες» για τη στάση που είχαν απέναντι του υπουργοί της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου
Αποκαλυπτικός ο Λοβέρδος: «Έχω μια στιγμή που είπα ότι θέλω να πεθάνω» (VIDEO)