Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έρχονται οι πρώτες βροχές του Οκτωβρίου – Πότε «χαλάει» σοβαρά ο καιρός

Τι αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης

Καλός θα είναι σε γενικές γραμμές το καιρός τις επόμενες ημέρες, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ωστόσο να προειδοποιεί πως ο Οκτώβριος θα φύγει με κακοκαιρία και έντονες βροχοπτώσεις.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε πως η θερμοκρασία από σήμερα θα ανέβει πάλι και το σαββατοκύριακο θα φτάσει τους 25-27 βαθμούς Κελσίου, με καλοκαιρινές συνθήκες, ενώ όπως πρόσθεσε πως σχεδόν σε όλη τη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια. Ήπιες θα είναι οι καιρικές συνθήκες και τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο το τελευταίο 10ήμερο του Οκτωβρίου αναμένεται με σημαντική πτώση της θερμοκρασίες και αρκετές βροχοπτώσεις, με την αρχή να γίνεται από τα μέσα προς τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Η κακοκαιρία θα οφείλεται σε ψυχρές αέριες μάζες που θα έρθουν από την Βόρεια Ευρώπη, καθώς δημιουργούνται οι συνθήκες για βαρομετρικά χαμηλά.

Δείτε το βίντεο με την πρόγνωση Μαρουσάκη. 

 

Διαβάστε την πρόγνωση της ΕΜΥ με τον καιρό των επομένων ημερών. 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14-10-2023

Σχεδόν αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγες νεφώσεις στη δυτική, την κεντρική και τη νότια Ελλάδα. Μέχρι το απόγευμα στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκάνησων θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά ορεινά και την Κρήτη.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά όπου θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15-10-2023

Σχεδόν αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Παροδικές νεφώσεις στα δυτικά, την Κρήτη και τα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και κυρίως στα δυτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες .

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4, στα νότια 5 πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16-10-2023

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοανατολικά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στην Κρήτη και τα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκάνησων.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα νότια ενώ στα βορειοανατολικά θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17-10-2023

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, πρόσκαιρα στα βορειοανατολικά το πρωί 5 με 6 μποφόρ. Στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα βόρεια έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν
Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά
Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν