Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Διάσωση 36 αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Άκρου Ταίναρου

Είναι καλά στην υγεία τους

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λιμενικού Σώματος - ΕΛ.ΑΚΤ., για την ύπαρξη Ι/Φ σκάφους (α.λ.σ.) σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Ακρωτηρίου Ταίναρου.

Άμεσα στην περιοχή δεσμεύτηκε ένα (01) παραπλέον Φ/Γ πλοίο, ενώ έσπευσε και ένα (01) Περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ..

Το Φ/Γ πλοίο σημαίας Ιταλίας, εντόπισε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος και προέβη στην περισυλλογή συνολικά τριάντα έξι (36) αλλοδαπών (19 άνδρες, 04 γυναίκες, 09 ανήλικα αγόρια και 04 ανήλικα κορίτσια), παρουσία του Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο του λιμένα Καλαμάτας και αποβιβάστηκαν στον λιμένα με την Ε/Γ-Λάντζα “ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ” Ν.Κ. 301, συνοδεία του Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όλοι καλά στην υγεία τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλάσσιων Συνόρων του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάνος Κοκκινόπουλος: Τα παλιά χρόνια οι γυναίκες ήταν υποταγμένες (VIDEO)
«Οι γυναικοκτονίες έχουν αυξηθεί. Όχι ότι δεν γινόντουσαν παλιά, αλλά γινόντουσαν λιγότερο» αναφέρει ο γνωστός σκηνοθέτης
Πάνος Κοκκινόπουλος: Τα παλιά χρόνια οι γυναίκες ήταν υποταγμένες (VIDEO)