Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εκλογές: Επανακαταμέτρηση των ψήφων σε 3 δήμους - Αιγιαλεία, Καστοριά και Παλαμά

Το εκλογικό αποτέλεσμα κρίθηκε για λίγες μόνο ψήφους, με αποτέλεσμα οι ηττημένοι της εκλογικής διαδικασίας να ζητήσουν την επανακαταμέτρηση των ψήφων

Σε τρεις δήμους της επικράτειας, θα πραγματοποιηθεί επανακαταμέτρηση των ψήφων, για τις δημοτικές εκλογές 2023.

Ειδικότερα, στο δήμο Αιγιαλείας, Καστοριάς και Παλαμά Καρδίτσας, το εκλογικό αποτέλεσμα κρίθηκε για λίγες μόνο ψήφους, με αποτέλεσμα οι ηττημένοι της εκλογικής διαδικασίας να ζητήσουν την επανακαταμέτρηση των ψήφων, για να βεβαιωθούν ότι πραγματοποιήθηκε σωστά η διαδικασία.

Δημοτικές εκλογές: Τι προβλέπει ο νόμος για την επανακαταμέτρηση των ψήφων

Σύμφωνα με το Άρθρο 76 «Προθεσμία για την άσκηση της ένστασης Τροποποίηση του άρθρου 248 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας:

«Η ένσταση ασκείται μέσα σε προθεσμία επτά (7) ημερών από τη λήξη του χρόνου έκθεσης της πράξης (πέντε ημέρες) με την οποία ανακηρύσσονται οι επιτυχόντες και οι επιλαχόντες συνδυασμοί, καθώς και οι υποψήφιοι κάθε συνδυασμού που εκλέγονται ως τακτικοί ή αναπληρωματικοί.

Οι συνδυασμοί ή οι υποψήφιοι που εντοπίζουν πρόβλημα θα πρέπει να κάνουν αίτηση επανακαταμέτρησης στα πρωτοδικεία. Σε κάθε περίπτωση το θέμα θα τελειώσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Γούτος ζήτησε την επανακαταμέτρηση των ψήφων στον δήμο Αιγιαλείας

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος εξελέγη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δήμαρχος Αιγιαλείας, καθώς κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα και τερμάτισε στην πρώτη θέση έναντι του Χρήστου Γούτου, με διαφορά μόλις 98 ψήφων.

Όμως όπως αναφέρουν πληροφορίες του pelop.gr, με αφορμή την ισχνή διαφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα, ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλεία Μαζί για το Αύριο», Χρήστος Γούτος, με δήλωση του ζήτησε την επανακαταμέτρηση των ψήφων στον δήμο Αιγιαλείας:

«Ευχαριστώ όλες και όλους του Αιγιαλείας πολίτες που επέλεξαν την Παράταξή μας και μας ψήφισαν εγκρίνοντας το Πρόγραμμα, τις Προτάσεις και τους Ανθρώπους μας. Είναι προφανές όμως ότι το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα είναι οριακό.

Είναι επίσης προφανές ότι σεβόμαστε την επιλογή των Συμπολιτών μας, όμως η μικρή διαφορά των μόλις 98 ψήφων μας υποχρεώνει να προχωρήσουμε στο να ζητήσουμε την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αιγιαλεία Μαζί για το Αύριο», Χρήστος Γούτος / Facebook
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αιγιαλεία Μαζί για το Αύριο», Χρήστος Γούτος / Facebook

Ζήτησαν επανακαταμέτρηση και στον δήμο Καστοριάς

Μάχη ψήφο με ψήφο πραγματοποιήθηκε για την εκλογή του νέου δημάρχου στον δήμο Καστοριάς.

Ειδικότερα, ο Κορεντσίδης Ιωάννης συγκέντρωσε 50,5% και 8.512 ψήφους έναντι του Γρηγόρη Γρηγοριάδη που συγκέντρωσε 49,5% και 8.344 ψήφους, δηλαδή το εκλογικό αποτέλεσμα κρίθηκε σε 168 ψήφους διαφορά.

Το γραφείο Τύπου, του συνδυασμού του κ. Γρηγοριάδη «Αλλαγή τώρα με στρατηγική», εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας την επανακαταμέτρηση των ψήφων:

«Μετά την ολοκλήρωση της μετάδοσης των αμφίρροπων αποτελεσμάτων της Κυριακής 15ης Οκτωβρίου, αποφασίσαμε να υποβάλουμε αίτηση επανακαταμέτρησης. Το γεγονός ότι το εκλογικό σώμα διχάστηκε μεταξύ της συνέχειας της δημοτικής αρχής στη διοίκηση του Δήμου Καστοριάς και της πρότασης μας για αλλαγή της μέχρι σήμερα κατάστασης, μας υποχρεώνει να προβούμε στο έννομο μας δικαίωμα. Μετά το πέρας της επανακαταμέτρησης, θα επανέλθουμε με νέα δήλωση.

Ευχαριστούμε όλες τις συνδημότισσες και τους συνδημότες που μας τίμησαν με την ψήφο τους και όλους τους πολίτες που άσκησαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλαγή τώρα με στρατηγική», Γρηγόρης Γρηγοριάδης
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλαγή τώρα με στρατηγική», Γρηγόρης Γρηγοριάδης

Επανακαταμέτρηση ψηφοδελτίων στον Παλαμά Καρδίτσας ζήτησε ο Σακελλαρίου

Οι 11 μόλις ψήφοι της διαφοράς με τον πρώτο συνδυασμό του Σωκράτη Δασκαλόπουλου, σε έναν δήμο που ψήφισαν 9.508 πολίτες είναι πολύ μικρό και οδηγεί την ηττηθείσα παράταξη του Γιώργου Σακελλαρίου στην απόφαση να ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων και επανέλεγχο της διαδικασίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. .

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του alithianews.gr, ένα εκλογικό θρίλερ για γερά νεύρα παίχτηκε το βράδυ της Κυριακής (15/10) στον Παλαμά. Οι συνδυασμοί του Σωκράτη Δασκαλόπουλου και του Γιώργου Σακελλαρίου, πήγαιναν ψήφο-ψήφο μέχρι που μετρήθηκαν και τα τελευταία ψηφοδέλτια και το τελικό αποτέλεσμα έδειξε νικητή τον πρώτο με μόλις 11 ψήφους διαφορά.

Ο Σωκράτης Δασκαλόπουλος πήρε 4.575 ψήφους και ποσοστό 50,06% και ο Γιώργος Σακελλαρίου 4.564 ψήφους και ποσοστό 49,94%.

Επίσης, στις κάλπες βρέθηκαν και 190 άκυρα ψηφοδέλτια που σε ποσοστό αντιστοιχούν στο 2% των ψηφοδελτίων, αλλά και 179 λευκά ψηφοδέλτια που αντιστοιχούν στο 1,88% των ψήφων.

Ο Γιώργος Σακελλαρίου αρχικά με δηλώσεις του, ευχαρίστησε τους δημότες του Παλαμά που τον εμπιστεύτηκαν για δύο τετραετίες. Δήλωσε ακόμη ότι ο συνδυασμός του και αυτός προσωπικά έδωσαν έναν αγώνα κάτω από δύσκολες συνθήκες και ότι το αποτέλεσμα είναι απόλυτα σεβαστό, ότι θα στηρίξει την δημοτική αρχή που επέλεξαν οι Παλαμιώτες και θα κάνει υγιή και εποικοδομητική αντιπολίτευση και όχι αυτή που γινόταν μέχρι τώρα.

Ο κ. Σακελλαρίου τόνισε ακόμη, ότι αν δεν υπήρχαν οι πλημμύρες το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό.

Από την πρώτη στιγμή όμως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητήσει την επανακαταμέτρηση των ψήφων.

Την Δευτέρα, μετά από ώριμη σκέψη και μιλώντας και με τους υποψήφιους του συνδυασμού του, αποφάσισαν να ζητήσουν την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων και επανέλεγχο της διαδικασίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. και μάλιστα όρισαν δικηγόρο για να διερευνήσει την σχετική διαδικασία.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία ανασυγκρότησης δήμου Παλαμά», Γιώργος Σακελλαρίου / karditsapress.gr

Ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία ανασυγκρότησης δήμου Παλαμά», Γιώργος Σακελλαρίου / karditsapress.gr
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν δεν διέταξε την δολοφονία Ναβάλνι
Η αμερικανική εκτίμηση βασίστηκε σε μια σειρά πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων διαβαθμισμένων πληροφοριών, και σε μια ανάλυση των δημόσιων...
Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν δεν διέταξε την δολοφονία Ναβάλνι