Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πέθανε η θρυλική Ματούλα του Κολωνακίου - Ήταν νεκρή σπίτι της για 7 ημέρες

Βρέθηκε νεκρή εδώ και μέρες στο διαμέρισμά της

Την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 76 ετών, άφησε η Ματούλα Καριέρε, γνωστή και ως Ματούλα του Κολωνακίου. Η δυσάρεστη είδηση γνωστοποιήθηκε μέσω των social media. Η ίδια εντοπίστηκε νεκρή στο διαμέρισμά της. Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το πότε πέθανε. 

«Είναι αλήθεια. Πέθανε, δυστυχώς, η Ματούλα. Πριν από λίγο ήρθαν και την πήραν. Ήταν επτά μέρες νεκρη - μόνη- της στο σπίτι της. Ο γιος της το έμαθε; Ποια ήταν η Ματούλα - για όσους δεν τη γνωρίζουν- άλλη στιγμή θα γράψω. Τώρα θα κάνουν πάρτι ο Τόλης, η Ζωίτσα, ο Ζαμπέτας και τόσοι άλλοι που θα είναι πάλι μαζί» έγραψε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Κουβελογιάννης στο Facebook. 

Tην είδηση, επίσης, επιβεβαίωσε ο καλός της φίλος και δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας, ο οποίος έκανε λόγο για ένα κεφάλαιο που κλείνει. «Εγώ έτσι θα σε θυμάμαι πάντα. Χαμογελαστή Ματούλα μου. Έφυγες πικραμένη αλλά και γεμάτη. Δεν μπόρεσα τελευταία φορά να σε βοηθήσω για το σπίτι που έψαχνες. Θα μείνεις πάντα το φιλαράκι μου. Καλή αντάμωση. Ένα ακόμα κεφάλαιο κλείνει για μένα».

«Δεν με νοιάζει πια για τη ζωή μου, έχω περάσει υπέροχα»

Λίγους πριν φύγει από τη ζωή, η Ματούλα είχε μιλήσει στην κάμερα της εκπομπής «Ποιος είναι πρωινιάτικα» του OPEN. «Εγώ δεν έχω ταυτότητα επαγγέλματος. Απλώς επειδή από εκείνα τα χρόνια, μικρή, είχα πολλές σχέσεις με τραγουδιστές, με μαγαζιά, με τραγουδίστριες, με έβαλε ο Ζαμπέτας να τραγουδήσω. Δεν ήμουν και η Κάλλας, ούτε η Βίκυ Μοσχολιού. [...] Ο Ανδρέας Μπάρκουλης ερχόταν να με πάρει από το 6ο Γυμνάσιο θηλέων, όπου με διώξανε μετά.

Και φωνάζανε "κορίτσια ο Μπάρκουλης". Και μία μέρα ήρθε και ο Κακαβάς. Τον ερωτεύτηκα τον Μπάρκουλη, ήταν καταπληκτικό παιδί. Έμενε χωρίς λεφτά γιατί τα έδινε στους συνανθρώπους του. Έτσι ήμουν και εγώ. [...] Δυσκολεύτηκα στη φυλακή αλλά την έκανα λαχείο στον Κορυδαλλό. Εκεί σταμάτησα τα ναρκωτικά» είπε η Ματούλα.

Θυμήθηκε μάλιστα την εποχή που έκανε βόλτα με άλογο στην Πλατεία Κολωνακίου για την πλάκα της το '70, ενώ παραδέχθηκε ότι «έπαθε την πλάκα της» με την είδηση του θανάτου του Τόλη Βοσκόπουλου. «Κάθε βράδυ, μα κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ, βάζω το τραγούδι του "Σε τι κόσμο βρέθηκα"».

Το παράπονο

Η Ματούλα, επίσης, είχε μιλήσει για τις σχέσεις που διατηρύσε με τον γιο της, τον Λορέντζο Καριέρε, που γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή του στο ριάλιτι του Mega, «Bar». Αναφορικά με το μοναδικό παράπονο που είχε, είπε: «Δεν έχω δει τα εγγόνια μου ποτέ και δεν ξέρω καν τα ονόματά τους. Αφού ο γιος μου εκεί θέλει να είναι - αρκεί να είναι καλά αυτός και τα παιδιά του. Έχω να τον δω 15 χρόνια, έκλαψα στην αρχή. [...] Εχω κάνει πάρα πολλά λάθη με το παιδί μου. Καταρχήν έπεσα στα ναρκωτικά με το που τον γέννησα». 

«Τα ναρκωτικά εκδικούνται»

Η γυναίκα που κάποτε το όνομα της ήταν συνώνυμο με την κοσμική ζωή της Αθήνας, ανέβαινε το δικό της Γολγοθά στα νοσοκομεία, καθώς αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας. «Από το 1970 έως το 1972 έπαιρνα κόκα και από το 1972 έως το 1990 έπινα ηρωίνη» έχει παραδεχτεί η ίδια στο περιοδικό Ciao, ενώ όπως λέει, ο μόνος λόγος που έκανε γνωστή την περιπέτεια της, αλλά και την πολυετή εμπειρία της με τα ναρκωτικά, είναι επειδή θέλει να μάθει ο κόσμος, και κυρίως οι νέοι άνθρωποι, τις καταστροφικές συνέπειες των ναρκωτικών.

«Ολα μου τα προβλήματα τα αντιμετωπίζω μόνη κι αυτό το "πακέτο" που περνάω τώρα μόνη μου το αντιμετωπίζω. Μόνη μου μεγάλωσα το παιδί μου, μόνη μου ξεπέρασα τα ναρκωτικά, όπως και τη φυλακή όπου μπήκα. Όλα τα παλούκια της ζωής τα έφαγα μόνη από 12 χρονών που έχασα τη μητέρα μου και η αλήθεια είναι πως κάθε φορά που έχω ένα πρόβλημα γίνομαι και πιο δυνατή...» είχε εξομολογηθεί η ίδια.

«Με έδιωξαν από το σπίτι παρόλο που πλήρωνα κανονικά»

Σε συνέντευξη που ειχε παραχωρήσει στην εκπομπή «Πρωινό» είχε δηλώσει ότι «Με έδιωξαν από το σπίτι, παρόλο που πλήρωνα κανονικά. Δεν έχω πάρει την εγγύηση, αλλά δεν πειράζει. Τους τη χαρίζω. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με πήγε στα δικαστήρια όταν τελείωνε το συμβόλαιό μου. Όταν το κάναμε το συμβόλαιο μού ζήτησε να του πληρώσω ενοίκια ενός χρόνου μπροστά. Το ποσό ήταν για το μήνα 650 ευρώ. Τα έδωσα. Στο συμβόλαιο έγραφε ποσό ενοικίου 400 ευρώ. Δεν έδωσα και πολλή σημασία. Με σπασμένα παντζούρια και πόρτες της δεκαετίας του ΄40 το σπίτι» είπε και συνέχισε: 

«Ήμουν πάρα πολύ εντάξει και ίσως τους εντάξει ανθρώπους να μην τους θέλουν. Αφού βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου, πήγα και στο Εφετείο. Είχα βεβαίωση του νοσοκομείου ότι δεν πρέπει να κουνηθώ εξαιτίας του τραυματισμού για δύο μήνες.Και μου ήρθε το χαρτί της έξωσης και μου έδωσαν περιθώριο 10 ημερών να μαζέψω ένα σπίτι 75 τ.μ. τη στιγμή που δεν έπρεπε να κουνάω ούτε το χέρι μου, ούτε να είμαι όρθια. Τρελάθηκα. Έψαχνα, έψαχνα, έψαχνα τίποτα. Έψαχνα μία αποθήκη να βάλω τα πράγματά μου».

Πηγή: ethnos.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κικίλιας: Στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας για μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο
Συνέντευξη στο διεθνές πρακτορείο Associated Press παραχώρησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Κικίλιας: Στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας για μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο