Στα χέρια των αντρών της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής έπεσε ο ένας από τους τρεις διαρρήκτες που ανάμεσα σε αρκετά σπίτια, ήταν υπεύθυνοι και για την διάρρηξη στην οικία του μετεωρολόγου και βουλευτή της ΝΔ, Γ. Καλλιάνου, στην Βούλα.
Πρόκειται για έναν 21χρονο Κουβανό, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο συνεργοί του, ένας Χιλιανός που φαίνεται στα πλάνα από το κλειστό κύκλωμα της οικίας του κ. Καλλιάνου και ένας Έλληνας Ρομά, ο οποίος είναι σεσημασμένος και ουσιαστικά εκείνος τους είχε στρατολογήσει και «εκπαιδεύσει».
Η Αστυνομία εντόπισε το κρησφύγετό τους στο Παγκράτι και ύστερα από έφοδο που πραγματοποίησε, εντόπισε μεγάλο όγκο κλοπιμαίων, ανάμεσά τους και όλα τα κλοπιμαία από την κλοπή, στην οικία του Γ. Καλλιάνου, τα οποία και θα τους αποδοθούν.
Στην εξιχνίαση της συγκεκριμένης διάρρηξης αναφέρθηκε και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η συγκεκριμένη υπόθεση που αφορά στη διάρρηξη στον κ. Καλλιάνο εξιχνιάστηκε. Για τον κάθε πολίτη γίνεται ό,τι καλύτερο μπορεί να κάνει η Αστυνομία από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το οπτικό υλικό βοήθησε και αυτό δείχνει και τα αντανακλαστικά και τις δυνατότητες που έχει η Ελληνική Αστυνομία οργανωμένα να κάνει δουλειά εξιχνιάσεων».
Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητάς τους, ενώ αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση από την Ελληνική Αστυνομία.
Πηγή: news247.gr