Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τέμπη: 26χρονη παλεύει 7 μήνες μετά την τραγωδία - Θα κάνει 30 χειρουργεία (VIDEO)

Η 26χρονη ταξίδευε στο δεύτερο βαγόνι του μοιραίου τρένου που συγκρούστηκε με το εμπορευματικό στα Τέμπη

«Νιώθω τυχερή γιατί παρά τον πόνο στους 7 μήνες -γιατί δεν υπάρχει μια μέρα που να μην πονάω- είμαι ζωντανή», δηλώνει η Ντίνα Μαγδαλιανίδη, η 26χρονη που ταξίδευε στη θέση 22 του δεύτερου βαγονιού του μοιραίου τρένου που συγκρούστηκε με το εμπορευματικό στα Τέμπη.

Η 26χρονη κατάφερε να σωθεί από το τρένο, μετά τη φονική σύγκρουση στα Τέμπη, χάρη αυτοθυσία δύο συνεπιβατών της. Σήμερα, έχουν περάσει 7 μήνες μετά το τραγικό δυστύχημα και οι πληγές στο σώμα και την ψυχή της δεν έχουν επουλωθεί ακόμη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, η Ντίνα Μαγδαλιανίδη περιγράφει όλα όσα περνάει τους τελευταίους 7 μήνες, καθώς έχει κάνει 25 χειρουργεία και περιμένει να ξαναμπεί για άλλες 5 επεμβάσεις. Μάλιστα, τα φάρμακα τα πληρώνει από την τσέπη της…

«Προσπαθούσα να συρθώ, έσπαγαν τζάμια, έπεφταν πάνω μου πράγματα. Αυτό οδήγησε σε ακόμη περισσότερα κατάγματα. Με βρήκαν κάτω στο ρέμα που καιγόταν, μαζί με άλλα 5 παιδιά τα οποία ήταν σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ», διηγείται η 26χρονη στο OPEN για τη «μαύρη» ημέρα του δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Είχα κάνει βλάβη και στους πνεύμονες γιατί μπήκαν κάποια πλευρά. Επίσης, έχω σπάσει όλη την ωμοπλάτη, κάποιους σπονδύλους, την μέση. Ακόμη τα χειρουργεία συνεχίζονται. Ακόμα παλεύω να περπατήσω», περιγράφει η ίδια για την κατάσταση της υγείας της.

Το παρήγορο είναι πως η Ντίνα Μαγδαλιανίδη δεν ανεβαίνει αυτόν τον Γολγοθά μόνη της. Στο πλευρό της είναι, από την πρώτη στιγμή, η οικογένειά της και οι φίλοι της και μάλιστα η μητέρα της σταμάτησε από τη δουλειά της, προκειμένου να είναι κοντά της κάθε στιγμή.

Για τα φάρμακα που πρέπει να παίρνει, η ίδια δηλώνει ότι έχουν μεγάλο κόστος και τα πληρώνει η ίδια από την τσέπη της. Όσον αφορά το θέμα αποζημίωσης, εξηγεί ότι «μας είπαν από τον ΕΟΠΥΥ πως πρέπει να μαζέψω όλες τις αποδείξεις, γνωματεύσεις γιατρών και όσα εγκριθούν, θα πάρω την αποζημίωση πίσω».

Ο δικηγόρος του συλλόγου «Τέμπη 2023», Γιώργος Ηλιόπουλος, εξηγεί από τη μεριά του ότι, σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε μετά το δυστύχημα, τα φάρμακα θα έπρεπε να καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ και με φροντίδα του ΕΟΠΥΥ.

«Βλέπω εφιάλτες. Δυστυχώς ζω με φάρμακα για να έχω την διανοητική μου κατάσταση σταθερή. Θα ήθελα πάρα πολύ να δώσω φως και στα υπόλοιπα παιδιά που αγωνίζονται όπως και εγώ. Είτε είναι στην εντατική είτε έχουν τραύματα παρόμοια με τα δικά μου», δηλώνει στο OPEN η 26χρονη.

Η Ντίνα Μαγδαλιανίδη δηλώνει ότι τα χρωστάει όλα στον εργοδότη της, ο οποίος τη στηρίζει οικονομικά από θέμα υγείας, με την ίδια να δηλώνει ότι «θεωρητικά έχουμε στήριξη στον ΕΟΠΥΥ αλλά δυστυχώς, πέρα από τις αποδείξεις που πρέπει να μαζέψουμε, χρειαζόμαστε και τις γνωματεύσεις και έχουμε περάσει από πάρα πολλούς γιατρούς που πρέπει να ξαναβρώ για να μου ξαναγράψουν τις γνωματεύσεις και να πάρω τα φάρμακα. Θα με βοηθούσε εάν γινόταν αυτόματα η διαδικασία, με τον ΑΜΚΑ. Δεν μπορώ να αυτοεξυπηρετούμαι σε πάρα πολλά πράγματα».

Στην ερώτηση αν έχει ψυχολογική υποστήριξη μετά το δυστύχημα, η 26χρονη απαντά πως «μετά την νοσηλεία μου στο Παπανικολάου, στην πλαστική χειρουργική, βρήκαμε εκεί έναν καλό ψυχίατρο και βρήκα και ψυχολόγο μόνη μου. Δεν με πήρε κάποιος τηλέφωνο».

Η Ντίνα Μαγδαλιανίδη ζητάει, μεταξύ άλλων, να γίνονται αυτόματα κάποιες διαδικασίες, λέγοντας ότι «μέσω του ΑΜΚΑ μου να παρέχουν τα χρήματα και όχι να πρέπει να πληρώσω εγώ την κλινική ή τα φάρμακα και μετά να τα πάρω πίσω γιατί εγώ μπορεί να μην έχω καν αυτή τη δυνατότητα».

Δείτε το βίντεο 

Πηγή: newsit.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν δεν διέταξε την δολοφονία Ναβάλνι
Η αμερικανική εκτίμηση βασίστηκε σε μια σειρά πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων διαβαθμισμένων πληροφοριών, και σε μια ανάλυση των δημόσιων...
Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν δεν διέταξε την δολοφονία Ναβάλνι