Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έβρος: Συνελήφθησαν 2 άτομα για διακίνηση παράνομων μεταναστών στη χώρα

Κατασχέθηκαν τα οχήματα ένα κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό

Συνελήφθησαν χθες σε περιοχές του Έβρου από τους αστυνομικούς, δύο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, φέρονται να επιχείρησαν να προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας, μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, ο πρώτος διακινητής οδηγώντας φορτηγό με ρυμουλκούμενο, έφτασε χθες το μεσημέρι στο συνοριακό σημείο διέλευσης Κήπων Έβρου, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων, με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και με τη συνδρομή αξιωματούχου του Frontex, ο οποίος είναι χειριστής σκύλου, παρουσία και τελωνειακών, αποκαλύφθηκε ότι ο δράστης είχε κρύψει μέσα στο ρυμουλκούμενο, πέντε μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό να τους μεταφέρει στο εσωτερικό της χώρας.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα σε οικισμό του Έβρου, αστυνομικοί συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα ένα κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και το τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους