Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επεισόδια στην Αθήνα μετά από καταγγελία για ξυλοδαρμό 17χρονης από αστυνομικούς

Νύχτα έντασης στην Αθήνα με συγκρούσεις νεαρών με αστυνομικούς

Επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα στα Εξάρχεια, με ομάδα αντιεξουσιαστών να πετά μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και ρίψεις χειροβομβίδων κρότου – λάμψης. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση των νεαρών στην οδό Μεσολογγίου και ακολούθως έστησαν οδοφράγματα στις οδούς Σόλωνος και Μπενάκη.

Είχε προηγηθεί κάλεσμα για συγκέντρωση μετά την καταγγελία για σοβαρό ξυλοδαρμό 17χρονης που συμμετείχε σε αντιφασιστική συναυλία στο Νέο Ηράκλειο, από άνδρες της ΟΠΚΕ. Η 17χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ενδέχεται να χειρουργηθεί.

Για τον τραυματισμό της, η εκδοχή της αστυνομίας ότι ήταν ήδη χτυπημένη και δεν υπήρξε επέμβαση της αστυνομίας σε βάρος της, ενώ από την πλευρά αντεξουσιαστών καταγγέλλεται ότι η 17χρονη χτυπήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις. Το περιστατικό θα διερευνηθεί για να διευκρινισθούν οι συνθήκες του τραυματισμού της.

Στη συναυλία απηύθυνε χαιρετισμό η Μάδα Φύσσα, ενώ μερικές ώρες πριν την έναρξή της, ομάδα ακροδεξιών με μηχανάκια πέταξε έντυπο υλικό στο χώρο της συναυλίας και αποχώρησε μπροστά στη συγκέντρωση μελών των διοργανωτών της συναυλίας.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγγελούδης: Έρχονται νέες θέσεις πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη – Ο «μίνι» απολογισμός
«Η Θεσσαλονίκη θα έχει άλλη εικόνα την επόμενη πενταετία», δήλωσε ο Στέλιος Αγγελούδης αναφερόμενος στα έργα που έχουν ξεκινήσει και σε αυτά που θα...
Αγγελούδης: Έρχονται νέες θέσεις πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη – Ο «μίνι» απολογισμός
Παναγιώτης Κοκκόρης: «Ο e-ΕΦΚΑ αλλάζει καθημερινά προς όφελος των πολιτών»
«Ο e-ΕΦΚΑ αλλάζει καθημερινά προς όφελος των εκατομμυρίων ασφαλισμένων και συνταξιούχων του», αναφέρει σε άρθρο του για το TyposThes ο κ. Κοκκόρης
Παναγιώτης Κοκκόρης: «Ο e-ΕΦΚΑ αλλάζει καθημερινά προς όφελος των πολιτών»