Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σημαντικές εξελίξεις για το δυστύχημα στα Τέμπη - Νέα έρευνα με 2 σκέλη

tempi

Aναμένεται εντός των επομένων ημερών η διενέργεια μιας σημαντικής έρευνας σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Οκτώ μήνες έχουν περάσει από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, και οι έρευνες μπαίνουν στην τελική ευθεία. Η εθνική τραγωδία στο μικροσκόπιο των ειδικών που προσπαθούν να εντοπίσουν στοιχεία…

Μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία που εκδόθηκε με πρωτοβουλία του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση με την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, αναμένεται εντός των επομένων ημερών η διενέργεια μιας σημαντικής έρευνας σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Ειδικά συνεργεία με κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό και με τη βοήθεια εκπαιδευμένων σκύλων ανίχνευσης ανθρωπίνων υπολειμμάτων (cadaver dogs) θα βρεθούν στον χώρο φύλαξης των συντριμμίων στην περιοχή Κουλούρι της Λάρισας, προκειμένου να ερευνήσουν διεξοδικά και να δώσουν οριστικές απαντήσεις στο ζήτημα της πιθανής ύπαρξης ανθρωπίνων υπολειμμάτων που δεν εντοπίστηκαν κατά την αρχική εκκαθάριση του χώρου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsit.gr, η έρευνα θα έχει δύο σκέλη: θα ερευνηθούν συγκεκριμένα σημεία των «τσαλακωμένων» βαγονιών που έχουν επισημανθεί ως πιθανά να δώσουν ευρήματα, μέσω πρόσβασης που θα δοθεί με τη βοήθεια βαρέως εξοπλισμού διάσωσης, αλλά θα γίνει και έρευνα στον ευρύτερο χώρο με τη βοήθεια των εκπαιδευμένων σκύλων.

Αυτά θα ερευνήσουν τις μεγάλες ποσότητες χώματος ανακατεμένου με διάσπαρτα εξαρτήματα από τους συρμούς, όπως ακριβώς μεταφέρθηκαν από το σημείο της σύγκρουσης και αποτέθηκαν στο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή του καλοκαιριού και σε άλλη εξέταση των συντριμμίων με διαφορετικό αντικείμενο, είχε εντοπιστεί τυχαία ένα τμήμα οστού και ιστοτεμαχίου που παραδόθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας και ταυτοποιήθηκε με ένα από τα θύματα, γεγονός που αποδεικνύει την ανάγκη ενός νέου και απόλυτα ενδελεχούς ελέγχου στον τόπο φύλαξης των συντριμμίων.

Απαντήσεις από το Χημείο του Κράτους

Την περασμένη εβδομάδα έγιναν δειγματοληψίες εδάφους στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη από εμπειρογνώμονες που έχουν οριστεί από τον εισαγγελέα. Τα δείγματα καταλήγουν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, για να δοθεί απάντηση στα αίτια της ισχυρής έκρηξης που κατέγραψαν και κάμερες ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιούλιο η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, τους οποίους έχουν προσλάβει οικογένειες θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη παρουσίασαν σχετικό εύρημα με την επίμαχη εύφλεκτη ουσία.

Όπως είχε επισημάνει τότε ο Κώστας Λακαφώσης, μέλος της ομάδας, οι αναλύσεις που πραγματοποίησε το Γενικό Χημείο του Κράτους εντόπισαν την ουσία ξυλόλιο σε δείγμα που συλλέχθηκε από εξωτερική λαμαρίνα της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας. Πρόκειται για διαλύτη, ιδιαίτερα εύφλεκτο, ο οποίος χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων στη χημική βιομηχανία, αλλά και στη νόθευση καυσίμων.

Πηγή newsit.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία
Εξαιτίας της επίσημης άρνησης του Κιέβου να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ
Κρεμλίνο: Δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία