Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μπήκε φυλακή για το φόνο της γυναίκας του - Βρήκαν τον αληθινό ένοχο 4 χρόνια μετά

«Ελεύθερος είμαι εδώ και έξι χρόνια. Έκανα περίπου τέσσερα χρόνια φυλακή γιατί εις βάρος μου δεν είχαν στοιχεία» αναφέρει ο σύντροφος της δολοφονημένης

«Έμεινα άδικα στην φυλακή σχεδόν τέσσερα χρόνια. Αλλά υπάρχει Θεός» λέει στο newsit.gr ο σύντροφος της 43χρονης γυναίκας από τη Ρουμανία, που δολοφονήθηκε το 2014, με τον τότε 54χρονο άντρα να οδηγείται στις φυλακές, επειδή θεωρήθηκε ο κύριος ύποπτος για το άγριο έγκλημα που συγκλόνισε την κοινωνία της Κω.

Ο σύντροφος της αδικοχαμένης γυναίκας που ήταν και μητέρα τριών παιδιών το 2018 αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς, καθώς η έρευνα έδειξε ότι το παλαμικό αποτύπωμα δίπλα από το θύμα δεν ήταν δικό του αλλά άλλου άντρα. Από την πρώτη στιγμή ο ίδιος είχε αρνηθεί την εμπλοκή του στο έγκλημα στην Κω, και τον Ιούλιο του 2023 ήρθε η λύτρωση.

Κι αυτό γιατί ένας αλλοδαπός, Πακιστανικής καταγωγής συνελήφθη για κλοπή σε κατάστημα στη Γερμανία, ελήφθησαν αποτυπώματά του και τότε διαπιστώθηκε ότι εκείνος ήταν ο δράστης της δολοφονίας στο νησί της Κω.

Μάλιστα, σύμφωνα με το dimokratiki.gr, ο άντρας φέρεται να ομολόγησε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

«Ελεύθερος είμαι εδώ και έξι χρόνια. Έκανα περίπου τέσσερα χρόνια φυλακή γιατί εις βάρος μου δεν είχαν στοιχεία» αναφέρει ο σύντροφος της δολοφονημένης Ρουμάνας γυναίκας. Και προσθέτει: «άλλος ήταν μέσα στο σπίτι, άλλου άντρα ήταν τα αποτυπώματα. Είχε γίνει το δικαστήριο, είχα καταδικαστεί σε ισόβια. Η γυναίκα πάλεψε για την ζωή της, και ό,τι βρέθηκε σε dna ανήκουν σε αυτόν. Μέσα από τα αρχεία της αστυνομίας βρήκαν τα αποτυπώματα που ήταν καθαρά για μένα. Ο πραγματικός δολοφόνος έφυγε από την Ελλάδα».

Ο τώρα 63χρονος άντρας, αλβανικής υπηκοότητας περιγράφει στο newsit.gr τα χρόνια που έζησε στη φυλακή. «Τρία και οκτώ μήνες εφιάλτης. Έχω περάσει πολύ άσχημα, έχω ταλαιπωρηθεί, είχα πάθει και έμφραγμα αλλά με τα τελευταία νέα, καταλαβαίνω ότι υπάρχει Θεός».

Ωστόσο, τώρα ξεκινάει μία καινούρια σελίδα στη ζωή του με τους ανθρώπους που τον στήριξαν εξαρχής, να παραμένουν στο πλευρό του ως το τέλος. Όπως ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου-παρασκευαστηρίου, όπου εργαζόταν ο πρώην φυλακισμένος. Τότε είχε επιβεβαιώσει στις αρχές ότι ο υπάλληλός του βρισκόταν στην εργασία του την ώρα που έγινε η δολοφονία. Το ίδιο είχε προκύψει και από την έρευνα των καμερών ασφαλείας του καταστήματος, αλλά και την εξέταση εργαζομένων.  Όπως μας λέει ο σύντροφος της δολοφονημένης γυναίκας: «Εργάζομαι στο ζαχαροπλαστείο που δούλευα πριν μπω φυλακή».

«Πίστεψα στην αθωότητά του»

Η συνήγορός του, Γιάννα Παναγοπούλου μιλώντας στο Newsit.gr αναφέρει ότι «ανέλαβα αυτή την ποινική υπόθεση μετά την καταδίκη του εντολέα μου σε ισόβια για την άγρια ανθρωποκτονία της συντρόφου του. Πίστεψα την αθωότητά του και στις εκκλήσεις του ίδιου και της οικογένειάς του για βοήθεια όταν όλοι ήταν τον είχαν καταδικάσει και η δικαιοσύνη αλλά και η κλειστή τοπική κοινωνία της Κω καθόσον έφερε βαρέως το στίγμα ενός δολοφόνου».

Όπως επισημαίνει «όλα αυτά τα χρόνια δώσαμε αγώνα να ερευνηθεί η ποινική του υπόθεση και να απαντηθούν αναπάντητα ερωτήματα ουσιώδους σημασίας. Είχε καταδικαστεί χωρίς να έχει γίνει έρευνα όλων των αποτυπωμάτων, τα οποία μετά από ενέργειές μας απεδείχθη ότι ανήκαν στο άτομο που συνελήφθη και όχι στον ίδιο. Έγινε άρση απορρήτου των επικοινωνιών και έρευνα σε βιντεοληπτικό υλικό μετά την καταδίκη του και επιβεβαίωσε πάλι τους ισχυρισμούς μας. Η πίστη του στην αλήθεια και η υπομονή του μας οδήγησαν να βοηθήσουμε τη δικαιοσύνη ώστε να βρει τον πραγματικό ένοχο αυτής της ανθρωποκτονίας» αναφέρει στο newsit.gr η γνωστή δικηγόρος, Γιάννα Παναγοπούλου.

Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον εντολέα της ήταν αυτοί της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου, κατόπιν όμοιας εισήγησης του Εισαγγελέα της έδρας και σε ικανοποίηση αιτήσεως αναστολής της ποινής του. ο πρώην φυλακισμένος σύντροφος της 43χρονης αδικοχαμένης γυναίκας αναμένεται να δικαστεί την ερχόμενη Δευτέρα (6.11.2023) στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ